StoryEditor

Éčkam sa nedá vyhnúť. Nepomôžu ani biopotraviny

31.08.2015, 00:00
V potravinárstve je „stret“ medzi ochranou zdravia a ekonomickými záujmami, hovorí Igor Šarmír.

Ako éčka ovplyvňujú naše zdravie a prečo sa v potravinách nachádzajú nebezpečné látky. Aj na tieto otázky odpovedá v rozhovore pre HN Igor Šarmír zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

V poslednom období sa veľa hovorí o škodlivosti tzv. éčok v potravinách. Je ich konzumácia pre človeka nebezpečná?

Všetko, čo sa nachádza v potravinách, vrátane aditív označovaných ako éčka, je predmetom vedeckého posudzovania. Takže všetky potraviny, ktoré máme na pultoch obchodov, by mali byť v poriadku. Na druhej strane, niektoré postupy pr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 22:41