StoryEditor

Anketa: Smer predstavil druhý sociálny balíček. Čo naň hovoríte?

25.05.2015, 00:00
Autor:
Red.Red.

Béla Bugár, predseda Mosta-Híd

Ďalší sociálny balíček je len potvrdením toho, že za viac ako tri roky doterajšieho vládnutia strana Roberta Fica Smer nedokázala systémovými opatreniami zlepšiť životnú úroveň ľudí. Za uplynulé tri roky sa vláda skôr zameriavala na napĺňanie záujmov podnikateľských skupín blízkych Smeru, ako na riešenia problémov bežných ľudí. Množstvo káuz spojených so schránkovými firmami bez jasných majiteľov bolo dôkazom toho, že Smeru viac záleží na správnom prerozdeľovaní peňazí z verejných obstarávaní ako na riešení zlej situácie bežných ľudí.

Igor Matovič, predseda OĽaNO

Nemôžeme donekonečna skláňať hlavy a tváriť sa, že Robert Fico a jeho banda rozdávajú miliardy svojim kamarátom, a potom sa tu hrá na Ježiška, spraví snem a oznámi sociálny balíček. Je to zahrávanie sa s ľuďmi. My sa snažíme ľuďom otvárať oči.

Ján Figeľ, predseda KDH

Vláda Smeru za posledné roky viac ľuďom vzala, ako dala. Ak by sme mali viac práce a vyššiu životnú úroveň, tak nepotrebujeme žiadne balíčky. Vláda zvýšila ročné daňové zaťaženie o 3,5 miliardy eur, rozdala mecenášom a oligarchom 1,5 miliardy eur na stimuloch. Je preto pokrytectvo ponúknuť bežným ľuďom opatrenia na úrovni 200 miliónov eur ako sociálnu pomoc, pričom to zaplatíme všetci. Pokiaľ by Fico nedával špeciálne balíčky oligarchom a mecenášom Smeru, bežní ľudia by získali omnoho viac.

Miroslav Beblavý, podpredseda Siete

V sociálnych balíčkoch sú dobré veci aj hlúposti, najdôležitejšie pre Slovensko však je to, čo tam chýba. Chýbajú akékoľvek riešenia pre rýchlejší rast miezd a zamestnanosti 98 percent ľudí, ktorí nie sú na minimálnej mzde. Chýbajú akékoľvek riešenia pre spravodlivosť a rovnosť pred zákonom, proti korupcii a rozkrádaniu štátu, ktoré nám ročne vezme 10-až 20-krát toľko, ako je celý balíček. Chýbajú akékoľvek riešenia pre lepšie školstvo a aspoň základne fungujúce zdravotníctvo (a nie, oprava záchodov v nemocniciach sa nepočíta). Preto mi, dúfam, nikto nebude mať za zlé, ak nebudem márniť čas detailnými analýzami jednej politickej PEDRO žuvačky a radšej sa budem naďalej zaoberať tým, čo táto krajina potrebuje, aby sa v nej naozaj žilo lepšie.

Richard Sulík, predseda SaS

Opatrenia druhého sociálneho balíka sú na mieru šité jednej cieľovej skupine, o ktorej si vláda myslí, že s ňou sympatizuje. Táto skupina niečo dostane zadarmo, ale zaplatia to všetci obyvatelia Slovenska bez ohľadu na to, koho volia. Ide len o premyslenú taktiku a obrovskú volebnú korupciu. Niektorí ľudia dostanú v predvolebnom roku almužny a oligarchovia na tri roky kľúče „od špajzy“ s verejnými financiami. Napríklad vlaky zadarmo stoja 13 miliónov eur ročne. Diaľničný obchvat Bratislavy zhltne stonásobok tejto sumy.

01 - Modified: 2007-06-09 09:10:00 - Feat.: 0 - Title: Delegáti republikového snemu ĽS-HZDS rozhodujú v Nitre o predsedovi strany
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 16:54