StoryEditor

Hotelieri zariskovali. Silvester umelo predĺžili

30.12.2015, 23:00
Ubytovacie zariadenia predávali pobyty spojené s vítaním Nového roka už na jar. Rozšírili balíčky a návštevníkov budú hostiť dlhšie.

Hotely vypredané a silvestrovský program prichystaný. Slovenskí hotelieri sa na záver tohto roka pripravili ešte lepšie ako vlani. Silvestrovské balíčky rozšírili, a tak predĺžili pobyt hostí v ich ubytovacích zariadeniach o niekoľko nocí. „Keďže sme zvolili stratégiu predaja na štyri a viac dní, šli sme trochu do rizika, lebo sme eliminovali krátkodobé pobyty z minulých rokov. Ale našťastie s týmto predĺžením nemal nikto problém,“ vysvetľuje ekonomická riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Ceny ostali rovnaké

Podobnú taktiku zvolili napríklad aj v bratislavskom hoteli Devín. „Tento rok sme nastavili minimálnu dĺžku pobytu na tri noci, aby sme si obsadili aj termíny pred a po silvestrovskej noci. Ceny sme ponechali porovnateľné s rokom 2014, a to za ubytovanie, ako aj slávnostný silvestrovský večer,“ uvádza Daniel Kulla, obchodný a marketingový riaditeľ hotela Devín, ktorý bude podobne ako vlani aj tento záver roka plne obsadený. Ceny nemenili ani v trenčianskom hoteli Elizabeth. „Naša cenová politika je prispôsobená lokalite a možnostiam trhu,“ hovorí generálny riaditeľ hotela Ján Svoboda, ktorý zaznamenal zvýšený záujem o pobyt v ich zariadení napríklad aj po získaní ocenenia Best Historic City Hotel of Europe 2016.

Medzinárodný Nový rok

Okrem toho, že návštevníci majú záujem o dlhšie pobyty, dochádza aj k miernej zmene ich štruktúry. „V minulých rokoch prevažovali seniori z Nemecka a Rakúska, dnes sú to najmä mladé páry či skupiny mladých ľudí, ktorí chcú stráviť koniec roka spolu s plným servisom,“ pokračuje Ján Svoboda. V Tatrách radi silvestrujú najmä rodiny s deťmi či páry, ktoré majú okrem lyžovačky záujem aj o wellness. „Čo sa týka národnosti, tak dominujú Slováci, Poliaci, Česi, máme aj nemecky a rusky hovoriace skupiny, ale aj návštevníkov z Ázie, napríklad z Kórey,“ konštatuje Zuzana Fabianová, hovorkyňa holdingu Tatry mountain resorts, ktorý spravuje viacero hotelov. Ešte pestrejšie to bude v Bratislave, kde sa stretne plejáda národností. „Okrem dvoch skupín z Nemecka a Nórska, ktoré spolu obsadia viac ako 30 percent našej ubytovacej kapacity, najviac hostí počas Silvestra je z Veľkej Británie, Talianska a Nemecka, ale máme aj hostí zo Slovenska, Rumunska, Rakúska, USA či Kanady,“ vyratúva Daniel Kulla.

Poriadne skoro

Slovenských hotelierov môže tešiť aj fakt, že návštevníci si radi plánujú oslavy Nového roka dopredu a pobyty si kupujú s výrazným časovým predstihom. „Prvé objednávky registrujeme v takmer ročnom predstihu – niektorí odchádzajúci spokojní hostia zo silvestrovského pobytu si rezervujú silvestrovský pobyt na ďalší rok. Obvykle sú tieto pobyty vypredané najneskôr v októbri,“ konštatuje marketingová riaditeľka hotela Chopok Vladimíra Klaučová. Samozrejme, sú však aj takí zákazníci, ktorí si rezerváciu nechajú na poslednú chvíľu a snažia sa získať posledné voľné izby.

Ako bude vyzerať tohtoročný Silvester?

Tento rok hotely stavili na dlhšie pobyty. Rozšírili silvestrovské balíčky a vďaka tomu budú svojich návštevníkov hostiť o niekoľko nocí dlhšie.

Príchod nového roka sa k nám chystajú osláviť viaceré národnosti, napríklad Nemci, Rakúšania, Poliaci, Česi, Nóri, ale aj Američania a Kanaďania.

01 - Modified: 2007-12-20 14:45:00 - Feat.: 0 - Title: Minimálna mzda sa bude určovať podľa nových pravidiel
01 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 02 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 03 - Modified: 2024-03-05 15:00:00 - Feat.: - Title: Ikona medzivojnovej architektúry v službách gastronómie: Spoznajte piešťanskú perlu slávnych víl Slovenska 04 - Modified: 2024-02-22 08:54:47 - Feat.: - Title: Rezortu školstva odkúpi bývalý hotel Junior v Jasnej. Návrh schválila vláda 05 - Modified: 2024-02-12 10:00:00 - Feat.: - Title: FOTO Na odstavenom železničnom moste zaparkovali starý osobný vlak. Teraz je z neho luxusný hotel s bazénom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:41