StoryEditor

Šéf charterovej spoločnosti: Vlani sme prekopali biznis plán a zdvojnásobili tržby

19.08.2021, 16:58
Zo štatistík viem, že medzi klientmi je obľúbená Antalya v Turecku, ďalej Francúzsko a jeho vinárske oblasti a tiež letisko v Nice blízko Monaka, hovorí výkonný riaditeľ spoločnosti charter advisory Martin Feč.

Súkromné lety sa pre mnohých ľudí spájajú skôr s filmami, kde bohatí ľudia ukazujú svetu luxus a bohatstvo. Aká je realita v našich podmienkach?

Naši zákazníci využívajú súkromné lietadlá na pracovné stretnutia, chodia s rodinou či s priateľmi na dovolenky, no oproti filmom sa viac zameriavajú na výhody, ktoré im privátna letecká doprava prináša. Je to najmä efektivita, flexibilita či diskrétnosť. Teda nie ukázať sa, ale cestovať viac súkromne. Na druhej strane, samozrejme, časť klientely takéto cestovanie využíva aj na vyjadrenie spoločenského statusu. Niekedy je prílet súkromným lietadlom na rokovanie s obchodnými partnermi aj malá imidžová časť uzatvorenia úspešného biznisu.

Kto teda vyhľadáva vaše služby najčastejšie? Ide skôr o súkromné osoby alebo o firmy?

Ešte pred vypuknutím pandémie bolo viac zákazníkov, ktorí leteli za biznisom. V súčasnosti už prevládajú súkromné osoby, ktoré cestujú na dovolenky. Okrem toho sú to skupinové lety, ktoré si objednávajú športové kluby lietajúce na medzinárodné stretnutia. Existuje dokonca aj nariadenie od UEFA, podľa ktorého musí každý tím cestovať na zápas vlastným charterovým letom. Je to pre pandemické opatrenia a bezpečnosť, aby využívaním komerčných letov neboli obmedzené ďalšie tímy, s ktorými leteli, alebo aby neboli ohrození ostatní cestujúci. V minulosti sme napríklad viackrát prepravovali hokejový tím Banskej Bystrice, tento rok je to basketbalový tím z Nymburku, ale taktiež viaceré české či maďarské futbalové tímy....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 02 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 03 - Modified: 2024-04-14 16:46:26 - Feat.: - Title: V časti D2 smer Bratislava budú od pondelka dopravné obmedzenia 04 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 05 - Modified: 2024-04-12 14:56:09 - Feat.: - Title: Na Moste Lanfranconi smerom do tunela Sitina sa vodiči zdržia vyše pol hodiny
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 10:17