Zachovať stravné lístky, zmeniť ich do elektronickej podoby alebo úplne zrušiť? O tejto téme čoraz intenzívnejšie debatujú nielen analytici, emitenti či reštaurácie, ale aj bežní stravníci. Prežitie gastrolístkov na trhu sa totiž dotýka aj tri štvrte milióna zamestnancov na Slovensku.
O tom, či má táto forma štátnej podpory zamestnaneckého stravovania svoje miesto na trhu, či je systém nastavený správne a aké sú alternatívy k papierovým stravenkám, sa tento týždeň diskutovalo na podujatí HNforum Gastrolístky – keď sa z jedla stáva biznis, ktorú organizovali Hospodárske noviny v spolupráci s MasterCard.
Výhrady proti gastrolístkom
Gastrolístky majú svojich tvrdých oponentov najmä vo sfére reštauračného a obchodného biznisu. Jeho zástupcovia tvrdia, že súčasný systém je nastavený len v prospech emitentov straveniek, ktorí majú vysoké provízie najmä na výstupe z lístkového obehu, teda pri výkupe straveniek od majiteľov reštaurácií či bistier. Provízia vydávateľov gastrolístkov je totiž zákonom limitovaná len pri vstupe do ...
Zostáva vám 85% na dočítanie.