Firmy nemôžu nájsť pekárov, problémy majú aj odborné školy.
Slovenským pekárňam hrozia vážne problémy. Dôvodom nie je slabý dopyt po ich produktoch, ale nedostatočný záujem o profesiu pekára. Sťažujú sa naň nielen majitelia pekární, ale i riaditelia odborných škôl, ktorí majú budúcich pekárov pripraviť. „Hľadanie ľudí nás stojí mnoho úsilia i peňazí, napríklad kvôli inzercii. Mnohokrát sa šéf prezlečie do bieleho a ide k peci, lebo jednoducho nie sú ľudia,“ hovorí vedúca predaja a marketingu bratislavskej pekárne Pr...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-18 16:53:33 - Feat.: - Title: Veľká REPORTÁŽ zo Strednej Ázie: Trištrvrte milióna novorodencov ročne. Uzbekovia chcú využiť populačný boom
02 - Modified: 2024-11-13 18:02:59 - Feat.: - Title: Nemecké automobilky stále trpia nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily
03 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
04 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur
05 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú?