StoryEditor

Rokovanie s Deutsche Telekom viazne

11.02.2003, 23:00

O otázkach vyplývajúcich z akcionárskej zmluvy, ako aj o výške investícií, rokujú zástupcovia Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR so zástupcami Deutsche Telekom, vlastníka 51-percentného podielu Slovenských telekomunikácií. Podľa štátneho tajomníka ministerstva dopravy Branislava Opaterného, minister poveril zástupcov akcionára viesť rokovania s partnermi o zmenách organizačnej štruktúry po tom, ako vyhlásil, že by chcel, aby sa ministerstvo ako 49-percentný vlastník Telekomu podieľalo na vedení tejto spoločnosti.
V súvislosti s otázkou vstupu do manažmentu rokuje ministerstvo o zmene organizačnej štruktúry. "Chceme dosiahnuť adekvátny vplyv na zásadné rozhodnutia, od polovice decembra 2002 sme sa však s nemeckou stranou nestretli. Domnievame sa, že dôvodom sú prebiehajúce personálne zmeny vo vedení DT," dodal Opaterný. "Dôležitými bodmi rozhovorov sú aj otázky týkajúce sa prevodu bývalého odštepného závodu Rádiokomunikácie do vlastníctva štátu, ako aj o spôsobe napĺňania záväzkov vyplývajúcich zo zmluvy medzi vládou a DT. Ide tu predovšetkým o výšku investícií do rozvoja spoločnosti a úplnej digitalizácie telekomunikačnej siete," uviedol B. Opaterný, pričom rokovania sa začali kvôli spôsobu napĺňania akcionárskej zmluvy.
Opaterný nespresnil požiadavky ministerstva dopravy či nemeckej firmy, na vzájomných stretnutiach podľa neho hľadajú experti odpovede na otázky súvisiace so zmenami telekomunikačného trhu na Slovensku v kontexte celkovej zmeny situácie na telekomunikačnom trhu vo svete.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 08:34