Blinnker
StoryEditor

Michal Suchoba z Miller Invest vidí v Blinnker.com veľký potenciál

31.03.2017, 00:00
Autor:
redred
Slovenský startup získal investíciu 600-tisíc eur od investičnej spoločnosti Miller Invest, a. s., výmenou za 20-percentný podiel.

S novou investíciou má startup Blinnker hodnotu až 3 milióny eur, ako informovala spoločnosť. Pre Miller Invest, a. s., ktorá je na Slovensku známa podporovaním progresívnych startupov, bola investícia do projektu jasnou voľbou.

„V startupe Blinnker.com vidíme veľký potenciál. Sme presvedčení, že aj vďaka našej investícii bude môcť Blinnker.com naďalej rozvíjať svoje funkcionality a stane sa obľúbenou a vyhľadávanou sociálnou sieťou pre všetkých motoristov na celom svete,” povedal Michal Suchoba, zástupca investičnej spoločnosti Miller Invest, a.s.

Blinnker.com ponúka používateľom prostredie, v ktorom budú môcť zdieľať fotografie svojich vozidiel, zapájať sa do diskusií či riešiť poistenie. Zároveň budú mať k dispozícii bazár v klasickej aj inverznej podobe, teda pre nákup aj predaj.

Súčasťou sociálnej siete je dopravné spravodajstvo, vďaka ktorému sú motoristi informovaní o aktuálnom cestnom dianí. Jednou z pokročilých funkcionalít je ŠPZ Messenger, teda posielanie správ vodičom pomocou štátnej poznávacej značky.

Okrem bežného desktopového zobrazenia je Blinnker.com k dispozícii aj prostredníctvom natívnych aplikácií pre Android a iOS.

Vývoj sociálnej siete bol doteraz hradený z kapitálu troch zakladateľov, Martina Szotkovského, Romana Procházku a Radka Hulána.

Radek Hulán, známy technologický bloger z Česka, zastáva v startupe funkciu technického riaditeľa. „V roku 2017 sa chceme stať hlavným miestom pre motoristov v Česku aj na Slovensku. Nákup a predaj áut, poistenia, povinného ručenia, adresárov STK a servisov. A to všetko ako na webe, tak aj v mobilných aplikáciách pre Android a iOS,“ povedal Hulán.

Hoci má spoločnosť Blinnker sídlo v Bratislave, môžeme v jej prípade hovoriť o česko-slovenskom zázemí. Marketing, sales a mobilný vývoj zastrešujú v Žiline, zatiaľ čo webové a serverové technológie vyvíjajú v Plzni.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 19:42