StoryEditor

Trestné oznámenie aj žaloba. Spor dedičky po známom politikovi s vedením ľupčianskej chemičky sa vyostruje

05.09.2022, 18:30
  • Dcéra zosnulého poslanca Ivana Vargu tvrdí, že vedenie firmy jej odmieta sprístupniť dôležité informácie.
  • Upozorňuje na notársku zápisnicu, ktorá údajne nezodpovedala priebehu valného zhromaždenia.
  • Konaním Biotiky sa má zaoberať aj Úrad na ochranu osobných údajov. 
  • Podľa členov predstavenstva akcionárka a jej advokátka vyvíjajú na nich neustály tlak.      

Už takmer rok trvajú nezhody medzi vedením spoločnosti Biotika zo Slovenskej Ľupče a vlastníčkou 32-percentného balíka akcií podniku Dašou Bokorovou. Zdedila ich po svojom otcovi, bývalom poslancovi Národnej rady za stranu Smer Ivanovi Vargovi, ktorý vlani v septembri podľahol ťažkej chorobe.

Ihneď po právoplatnom ukončení dedičského konania sa začala zaujímať o kondičku známej farmafirmy zo stredného Slovenska, ale narazila. Tvrdí, že predstavenstvo, ako i dozorná rada Biotiky jej vytrvalo odmietajú sprístupniť relevantné informácie o hospodárení či smerovaní spoločnosti. Spor sa vyostril na  júnovom valnom zhromaždení. Poznačili ho hádky, ale údajne i vyhrážky na adresu Daše Bokorovej, ktorá vtedy netajila, že zvažuje podať trestné oznámenie a tiež žalobu. Svoj zámer napokon naplnila. Je totiž presvedčená, že boli porušené jej akcionárske a vlastnícke práva.

Ohrozená budúcnosť?

„V Biotike, a. s., Slovenská Ľupča sa dejú zvláštne veci. Jej hospodárenie sa rýchlo zhoršuje, firme klesajú tržby a nemá nové kontrakty. Manažment podáva veľmi slabý výkon, a preto je pre budúcnosť fabriky nevyhnutné, aby ju viedli ľudia, ktorí dokážu oživiť výrobu a získať nové kontrakty. Spoločnosť navyše už viac ako osem mesiacov nemá ani predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Obávam sa, že keď to takto pôjde ďalej, tak firmu dovedú do krachu a viac ako 300 zamestnancov prí...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické kladivo na vzbúrencov. Európske štáty čaká vlna žalôb, Thunbergová sa raduje 02 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 03 - Modified: 2024-03-25 09:00:00 - Feat.: - Title: Muž žaluje ženy o takmer 2,5 milióna eur. Vraj ho ohovárali na internete, ony však len zdieľali skúsenosti zo stretnutia s ním 04 - Modified: 2024-02-09 11:00:00 - Feat.: - Title: Bývalá hviezda Mandaloriana žaluje Disney kvôli príspevkom na sociálnych sieťach. Finančne ju podporil aj Twitter Elona Muska 05 - Modified: 2024-02-03 09:28:05 - Feat.: - Title: Deepfake pornografické fotografie Taylor Swift zaplavili internet. Speváčka sa chce brániť žalobou, čo však môže urobiť obyčajný človek?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 19:39