Mministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Oblasť Hnúšte bude v ponuke pre možných budúcich investorov, uvádza Saková

20.12.2023, 14:22
Autor:
TASRTASR

Najväčší zamestnávateľ v meste chce výrobu presunúť do svojho závodu v susednej Rimavskej Sobote.

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) po stredajšom rokovaní vlády oznámila, že oblasť Hnúšte bude v ponuke pre možných budúcich investorov.

Reagovala tak na to, že najväčší zamestnávateľ v meste chce výrobu presunúť do svojho závodu v susednej Rimavskej Sobote, čím môžu byť ohrozené pracovné miesta v regióne s vysokou nezamestnanosťou.

"Vieme o tejto situácii, pretože pán primátor (Hnúšte, pozn. red.) nám o nej hovoril ešte v lete. Mám za to, že keď sa investor presťahuje do Rimavskej Soboty, tak aspoň ďakujeme, že zostáva v jednom okrese. S pánom primátorom sme v kontakte.

image

Pellegrini videl dojnú kravu, župa chcela „Steelku“ kúpiť za euro. Čo čaká Japoncov v Košiciach?

Ak budeme mať nejakého investora, ktorý má záujem investovať v oblasti, v ktorej sa Hnúšťa nachádza, Hnúšťa bude určite v ponuke," uviedla Saková.

Kórejská spoločnosť Yura Eltec Corporation Slovakia, ktorá v Hnústi vyrába káblové zväzky pre automobilový priemysel, pripravuje v Rimavskej Sobote rozšírenie výroby. Ešte v októbri oznámila, že presunúť by sa tam mala aj časť zamestnancov z Hnúšte.

Saková taktiež zodpovedala otázky o možných dotáciách na elektroautá a ich nízky predaj. Dotácie na ne ministerstvo podľa nej zatiaľ neplánuje.

image

Firmy žiadajú zmeniť balík Ficovej vlády: Sme ako predmestie Londýna a nepotrebujeme rozšafnú štátnu správu

"Zatiaľ sme spustili len dotácie na vybudovanie nabíjacích staníc, táto výzva má približne alokáciu 50 miliónov eur a sú čerpané či už privátnymi alebo verejnými subjektami," dodala.

Dôvody ich nízkeho predaja budú zisťovať, pričom na Slovensku sa podľa nej predávajú elektroautá iba v jednotkách percent. "Možno treba popracovať na povedomí ľudí, je veľmi nízke oproti ostatným členským štátom Európskej únie, sme si toho vedomí," uzavrela.

01 - Modified: 2023-12-20 12:04:02 - Feat.: 1 - Title: Slovensko trpí nedostatkom kamionistov, udeľovanie víz pre zahraničných vodičov sa preto predĺži aj na budúci rok 02 - Modified: 2023-12-19 14:49:04 - Feat.: 1 - Title: NBS očakáva veľký zvrat: Inflácia prestane požierať naše peňaženky a Slováci začnú bohatnúť. No má to riziká 03 - Modified: 2023-12-12 14:06:31 - Feat.: 1 - Title: Rozpočet stojí na vratkých nohách: bankoví analytici tvrdia, že vláda má príliš ružové okuliare
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 21:34