ILUSTRAČNÉ FOTO: TASR/Roman Hanc
StoryEditor

Železničné odbory chcú riešiť kritickú situáciu železníc. Sú v katastrofálnom stave, vravia

29.02.2024, 15:05
Autor:
TASRTASR

Železniční odborári na rokovanie za okrúhly stôl chcú pozvať predstaviteľov rezortov financií i dopravy, ako aj zástupcov Útvaru hodnoty za peniaze Ministerstva financií a Železníc Slovenskej republiky.

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov upozornili na kritický stav železníc, ktorý sa netýka už len dopravnej infraštruktúry, ale aj výrazného nedostatku zamestnancov. Kompetentných preto pozývajú hľadať riešenia na stretnutí za okrúhlym stolom. OAVD a Federácia strojvodcov o tom informovali vo štvrtok.

"Sme pripravení vedeniu ministerstva dopravy a železničným podnikom pri hľadaní finančných prostriedkov ponúknuť aktívnu spoluprácu na zvyšovanie miezd kľúčových zamestnancov a vytvorení funkčnej personálnej politiky v železničnom sektore," uviedol prezident OAVD Jozef Chovanec.

image

Šéf ZSSK: Automaty na lístky sú riešenie minulého storočia. V tomto mám iný názor ako predošlé vedenie

Súčasný stav železníc je podľa železničných odborárov v katastrofálnom stave a je nutné ho okamžite riešiť. "Chceme byť informovaní o návrhoch riešenia terajšieho stavu už nie iba v oblasti dopravnej infraštruktúry a financovania, ale aj kritického nedostatku zamestnancov," doplnil prezident Federácie strojvodcov Dušan Kaša.

Železniční odborári na rokovanie za okrúhly stôl chcú pozvať predstaviteľov rezortov financií i dopravy, ako aj zástupcov Útvaru hodnoty za peniaze Ministerstva financií a Železníc Slovenskej republiky. Prizvať chcú tiež Asociáciu železničných dopravcov Slovenska, zástupcov Železničnej spoločnosti Slovensko a Železničnej spoločnosti Cargo. Stretnutie by sa malo uskutočniť v máji.

01 - Modified: 2024-04-24 15:56:14 - Feat.: - Title: Pomoc so zvýšenými splátkami bude najnovšie zahŕňať aj refinancované hypotéky. Návrh schválil parlament 02 - Modified: 2024-04-23 07:45:19 - Feat.: - Title: Mikloš priznáva chybu: Podcenili sme prejavovanie väčšieho pochopenia, to potom využil Fico 03 - Modified: 2024-04-22 12:22:53 - Feat.: - Title: Minuloročný deficit verejných financií sa podľa analytikov NBS zhoršil najviac v Európskej únii 04 - Modified: 2024-04-19 13:39:13 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť na Slovensku opäť klesla, je blízko takmer trojročného minima 05 - Modified: 2024-04-19 12:50:02 - Feat.: - Title: Ceny benzínu mierne klesnú do príchodu hlavnej motoristickej sezóny, predpokladá analytik
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 00:40