Veronika Remišová FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Remišová sa ohradzuje voči tvrdeniam R. Rašiho o štátnej firme Slovensko IT

28.06.2024, 15:50
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť podľa Richarda Rašiho dosiahla od svojho vzniku kumulovanú stratu viac ako sedem miliónov eur.

Poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) sa ostro ohradzuje proti vyjadreniam ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richarda Rašiho (Hlas-SD) v súvislosti so štátnou spoločnosťou Slovensko IT, ktorá ide do likvidácie. Avizované podanie trestného oznámenia považuje za šikanu a zastrašovanie.

image

Slovensko IT končí, oznámil Raši. Podá trestné oznámenie

Spoločnosť podľa Rašiho dosiahla od svojho vzniku kumulovanú stratu viac ako sedem miliónov eur, pričom štát bude musieť doplatiť ďalšie takmer štyri milióny eur, a to aj napriek tomu, že firma bola v jednom roku zisková. Tvrdí, že išlo o účtovný, respektíve umelý zisk. Raši podľa Remišovej zavádza.

"Keď som odchádzala z ministerstva, štátnu spoločnosť Slovensko IT sme riadili tak, že už bola druhý rok v zisku v státisícoch eur, o čom hovorí aj účtovná závierka a audit Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ)," uviedla.

"Ak chce dať pán Raši trestné oznámenie za hospodárenie štátnej firmy, ktorú sme riadili so ziskom, nech sa páči. Považujem to za šikanu a zastrašovanie opozície. Ostrakizovanie opozície, vyhrážky likvidáciou, trestné oznámenia sú v súčasnosti štandardnou pracovnou metódou tejto vládnej koalície," reagovala Remišová na Rašiho.

Ten v piatok avizoval, že ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) v najbližších dňoch podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s pochybeniami firmy, ktoré zistil NKÚ. Podľa neho ide o 27 zistení.

Spoločnosť oficiálne ukončí činnosť vo svojom sídle v Košiciach v nedeľu (30. 6.). Nasledovať bude jej likvidácia, ktorá je podľa Rašiho nevyhnutná. Tvrdí, že ide o dôsledok zlého manažovania firmy. Z neprofesionality a zlých manažérskych rozhodnutí obviňuje exšéfku rezortu Remišovú.

 

01 - Modified: 2024-06-28 11:35:51 - Feat.: - Title: Slovensko IT končí, oznámil Raši. Podá trestné oznámenie 02 - Modified: 2024-06-27 16:11:09 - Feat.: - Title: Raši klame, tvrdí Remišová. Tvrdí, že minister nevie projekt digitálnych seniorov riadiť 03 - Modified: 2024-06-26 08:31:14 - Feat.: - Title: Raši s Rážom ohlásili štvrť miliardy eur na dopravu v Bratislavskom kraji 04 - Modified: 2024-06-20 08:34:36 - Feat.: - Title: Raši ohlásil novú éru jednoduchšieho verejného obstarávania. Začne od augusta, poďakoval aj za podporu KDH 05 - Modified: 2024-06-04 09:45:39 - Feat.: - Title: Kaliňák sa v spore SNS a Hlasu o šéfa parlamentu postavil na Dankovu stranu. Podporuje ho aj Fico, vyhlásil
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. jún 2024 15:51