Na snímke predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Michal Kotian. FOTO: TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Jednota dôchodcov žiada o stretnutie s koaličnými stranami a prezidentom ku konsolidácii

19.09.2024, 10:40
Autor:
TASRTASR
  • Premiér Robert Fico v utorok potvrdil, že vláda zmení parametre daňového bonusu aj takzvaného rodičovského dôchodku.
  • Pripomenul však, že penzisti od tohto roka dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.

Jednota dôchodcov Slovenska (JDS) v súvislosti s predstavenými konsolidačnými opatreniami požiadala o stretnutie s predsedami koaličných strán a prezidentom Slovenskej republiky Petrom Pellegrinim.

Hovoriť chcú o tom, aký vplyv budú mať prijaté konsolidačné opatrenia na seniorov. Vo štvrtok o tom informoval predseda JDS Michal Kotian.

image

Fico ukázal, ako chce vláda od ľudí získať potrebné miliardy: DPH sa zvýši viac, ako sa čakalo

"Neboli sme prizvaní na finálne rokovania o konsolidačnom balíčku, čo je pochopiteľné. Potrebujeme však, aby nám boli vysvetlené a objasnené vplyvy na seniorov od najvyšších predstaviteľov štátu," uviedol Kotian.

Doplnil, že v najbližších dňoch má prisľúbené stretnutie s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer) a predsedom strany Hlas Matúšom Šutajom Eštokom. "Verím, že v krátkom čase sa stretnem aj s Andrejom Dankom a s prezidentom Petrom Pellegrinim," doplnil Kotian.

Verí, že vládna koalícia nielen prijala potrebné konsolidačné opatrenia, ale má vypracované aj detailné dopadové štúdie a analýzy na všetky skupiny obyvateľov, kam patria aj seniori.

image

KDH: Občania zaplatia v rámci konsolidácie 95 percent finančných prostriedkov

"Jednota dôchodcov na Slovensku patrila a patrí k obhajcom práv seniorov, potrebujeme teda vedieť, či a ako sa nás opatrenia dotknú. Nejde pritom iba o rodičovské dôchodky, ale aj daňový bonus či DPH," uzavrel Kotian.

Premiér Robert Fico v utorok potvrdil, že vláda zmení parametre daňového bonusu aj takzvaného rodičovského dôchodku. Pripomenul však, že penzisti od tohto roka dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.

"Nikto nemôže povedať, že by sme urobili rozhodnutie, ktoré by znížilo objem peňazí, ktoré dôchodcovia dostanú," zdôraznil v utorok premiér.

01 - Modified: 2024-09-19 08:25:00 - Feat.: - Title: Fico rokoval so zástupcami obchodných reťazcov. Riešili zníženie DPH na základné potraviny 02 - Modified: 2024-09-19 08:07:44 - Feat.: - Title: Biznis varuje pred vyššou DPH: Trpieť budú najmä naše firmy a občania 03 - Modified: 2024-09-18 22:06:22 - Feat.: - Title: DPH na potraviny klesne, ich zlacnenie je však otázne. Odborníci poukazujú na skúsenosti z nedávnej minulosti 04 - Modified: 2024-09-18 17:52:27 - Feat.: - Title: Záplatu na rozpočet ušijú podnikatelia. Kamenického daň však môže spôsobiť novú dobu „cashu“, varujú experti 05 - Modified: 2024-09-19 06:58:03 - Feat.: - Title: Čo sa v konsolidácii nepáči národniarom? Poukazujú na dve veci, s jednou chcú pohnúť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. september 2024 10:40