Milan FiľoTASR/B. Caban
StoryEditor

Vedenie Taurisu chce zvýšiť výrobu mäsa. Veľkopodnikateľ Fiľo prezradil najbližšie plány

26.06.2017, 17:15
Autor:
TASRTASR

Zvýšenie výrobnej kapacity spoločnosti Tauris so sídlom v Rimavskej Sobote z aktuálnych 50-tisíc ton mäsových výrobkov na minimálne 80-tisíc ton je jedným z cieľov, ktoré chce tento mäsokombinát dosiahnuť v horizonte dvoch rokov.

TASR o tom informoval Milan Fiľo, prezident holdingu Eco-Investment, a. s., do ktorého Tauris patrí.

Myslím si, že v Taurise sa nám darí. Keď sme doň prišli, mal ročný obrat 35 miliónov eur. Dnes celá skupina spolu s Rybou Košice atakuje 150-miliónový obrat,“ priblížil Fiľo, podľa ktorého je však napriek pozitívnym číslam chybou myslieť si, že v súčasnosti je pri mäse a mäsových výrobkoch možné zarobiť veľké peniaze.

Nie je to napríklad telekomunikačný sektor,“ zdôraznil.

Tauris podľa jeho slov v posledných rokoch prešiel veľmi dynamickým rozvojom v oblasti zmeny produkcie, výrobného cyklu, predaja a nákupu, ako aj v oblasti manažérskej.

Je však ešte len na ceste úspešného príbehu, začal svoju úspešnú cestu. Pretože úspešný ste vtedy, keď niečo robíte 50 rokov a funguje to,“ podotkol Fiľo.

Spoločnosť Tauris vznikla v roku 1992 privatizáciou štátneho podniku Mäsový priemysel.

V roku 2007 sa jej vlastníkom stal holding Eco-Investment, ktorý zároveň vstúpil do ďalších mäsokombinátov a vytvorila sa skupina Tauris Group.

V súčasnosti vo všetkých prevádzkach zamestnáva okolo 1 500 zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 21:25