Ešte si neodžili ani tri desaťročia, no ich budúcnosť už teraz vyzerá žiarivo. HN vám v letnom seriáli prinášajú príbehy a profily mladých úspešných podnikateľov a startupistov, ktorí majú potenciál zanechať stopu na Slovensku i vo svete.
„Keď som otvorila, mala som pri dverách pohodlné kresielko, v ktorom som mala v pláne sedávať, čítať a čakať na prvých zákazníkov. No hneď ich prišlo toľko, že na kreslo som si ani nespomenula.“ Takto spomína Barabara Szalai na svoje podnikateľské začiatky. Mladá Bratislavčanka vlastní v súčasnosti jednu z najpopulárnejších bratislavských zmrzlinární Koun, ktorej obrovský úspech zaskočil aj ju samotnú. Od začiatku sa pred prevádzkou tvorili dlhočizné rady a dodnes nie je nič zvláštne čakať na pár kopčekov aj 30 minút.
„Zašitá“ prevádzka
Malá zmrzlináreň začínala v „zašitej“ pasáži v centre Bratislavy medzi zadnými východmi z reštaurácií a skladiskami kontajnerov. Ak človek o nej nevedel, sám by na ňu nenatrafil. Barbara si vybrala tento priestor, lebo bol najlacnejší a lepší si nemohla dovoliť. Na prilákanie prvých zákazníkov spolu s mamou ponúkali po meste ochutnávky zdarma, ktoré veľmi rýchlo oslovili davy Bratislavčanov aj turistov. „Bolo to veľmi rýchle. Už prvý mesiac od otvorenia to vystrelilo a ľudia ...
Zostáva vám 85% na dočítanie.