StoryEditor

Madoffove veci zarobili milión dolárov

15.11.2009, 23:00
Autor:
(bb)(bb)
Osobné veci patriace americkému finančníkovi a podvodníkovi Bernardovi Madoffovi (na snímke) zarobili na aukcii takmer milión dolárov, čo dvojnásobne prekonalo očakávania organizátorov dražby.

Niektoré predmety, ako bejzbalová bunda tímu New York Mets či diamantové náušnice Madoffovej manželky Ruth, vyniesli podľa BBC News dvadsaťkrát viac ako sa predpokladalo. Personalizovanú vetrovku s vyšitým menom Madoff na chrbte získal internetový účastník dražby za viac ako 14-tisíc dolárov.

Pár diamantových náušníc finančníkovej manželky sa predal za 70-tisíc dolárov. Najväčším prekvapením dražby však boli hodinky značky Rolex, prezentované ako "väzenský“ model. Tie namiesto očakávaných 90-tisíc dolárov vyniesli len 65-tisíc. Oveľa všednejšie hodinky Swatch paradoxne zarobili namiesto očakávaných sto dolárov až 850.

Aukcia vecí finančníka z Wall Street, ktorého odsúdili na 150 rokov väzenia za podvod vo výške zhruba 50-miliárd dolárov, sa konala v New Yorku. Predali sa približne dve stovky vecí, od kožušín, rybárskeho náčinia a misiek pre psov až po vázy a kabelky. Financie získané v dražbe sa rozdelia medzi mnohé obete jeho podvodov, aj keď predstavujú len bezvýznamnú časť peňazí, ktoré Madoff spreneveril klientom jeho spoločnosti Bernard L. Madoff Investment Securities.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 13:35