StoryEditor

Top 5 Tech: Akcie Applu sú stále lacné a Alibaba zarábala na falzifikátoch

25.05.2015, 12:36
Autor:
Pavel PetrPavel Petr

HP predstavilo svoje výsledky za uplynulý štvrťrok - čisté tržby vo výške 25,5 miliárd dolárov, ktoré klesli o 7 percent v medziročnom porovnaní, keď prepočítame stálym menovým kurzom ukazujú na pokles o 2 percentá. Zisk na jednu akciu bol v štvrťroku 55 centov na jednu akciu a medziročne tak klesá o 11 centov z 66 centov v rovnakom období minulého roka. Viac tu.

Google (DIP) chce svoje automatické autíčka dostať do prevádzky. Debut si odbijú toto leto a je to výrazný krok k reálnemu nasadeniu tejto technológie v masovom meradle. Auto by mohlo byť dostupné na trhu do piatich rokov. V aute nie je žiadny pedál ani volant. Zato má kopu senzorov, ktoré strážia pohyb vozidla.

Kvôli bezpečnosti bude v testovacej prevádzke jazdiť iba rýchlosťou 40 km za hodinu. V testovacích vozidlách bude pedál aj volant, pretože to doterajšie predpisy vyžadujú od každého vozidla. Oznámenie prichádza len týždeň po tom čo Google oznámil, že jeho autá v prevádzke po 1,7 miliónoch míľach bolo pri 11 dopravných nehodách, z toho žiadnu nezavinila nová technológia.

Menej známa spoločnosť Salesforce.com prvýkrát po siedmich kvartáloch vykázala zisk. Predajca cloudových riešení pre firmy mal dlhodobo problémy udržať sa v zisku cez solídny rast tržieb. Firma veľa míňala na nábor ďalších a ďalších zamestnancov a na ďalšie investície. Spoločnosť ohlásila zisk 4,1 milióna dolárov alebo jeden cent na akciu. Tržby vyskočili o 23 percent na 1,51 miliárd dolárov. Dôležité bude, či si firma bude schopná udržať slušnú maržu.

eBay (DIP) plánuje odštartovať novú doručovaciu službu - eBay Plus - zatiaľ bude len v Nemecku a to v polovici tohto roka. Správu prinieslo WSJ a predstavitelia spoločnosti odmietli komentovať parametre, ale mala by to byť konkurencia pre Amazon Prime, ktorý ponúka excelentný servis, rýchle dodanie vrátane prípadného vrátenia. Nie je celkom jasné, či bude táto služba dostupná aj inde ako v Nemecku.

Facebook (DIP) zúri, pretože z WhatsApp nemá v podstate ani dolár a to sprostredkováva miliardy správ denne. Predstaviteľ Facebooku CFO Dave Wehner uviedol na konferencii JP Morgan, že úpenlivo pracujú na modeli, ako z WhatsAppu a Messangera vyťažiť.

Potenciál je nesmierny, Facebook ho chce uchopiť za správny koniec - inými slovami nechce nútiť užívateľa platiť žiadny poplatok za užívanie aj keď teraz je nastavený na symbolický 1 dolár na rok využívania WhatsApp. Facebook vidí potenciál v B2C komunikácii. Tam je jasný cieľ, ktorým sa Facebook vydá, keď bude chcieť z oboch platfriem pre správy vyťažiť čo najväčší zisk.

Jednou vetou:

Luxusné značky obvinili Alibaba (DIP), že profituje z predaja falzifikátov.

Apple (DIP) kúpil spoločnosť zaoberajúca sa technológiou GPS, chce zlepšiť presnosť zamerania.

Icanh sa v liste Timovi Cookovi zveril, že akcie Apple sú brutálne podhodnotené. Valuácia by mala byť niekde okolo 240 dolárov podľa Icanha. Slávny investor očakáva vstup spoločnosti do nových dvoch segmentov a to automobilového priemyslu a tiež do televízií, kde očakáva príchod UltraHD televízie.

TomTom oznámil, že predĺžil zmluvu o použití máp s Apple (DIP). Akcie TomTom na to reagovali rastom.

Mobileye hovorí, že v súčasnosti nepracuje s Applom na technológii automatického riadenia.

Spotify pridáva k svojej ponuke hudby ešte video a tiež podcasty. Skríži tak kordy s YouTube.

Blackberry plánuje odkúpiť 12 miliónov kusov akcií.

Google (DIP) bude zobrazovať vo výsledkoch vyhľadávania tweety.

Výskumná agentúra odhaduje, že Google predá 7,3 milióna kusov Chromebookov v roku 2015.

Intel a Altera minulý týždeň viedli rokovania o prípadnom spojení.

Salesforce.com zaznamenalo rast tržieb o 23 percent v poslednom uzavretom štvrťroku. Čistý zisk dosiahol 4,1 milióna dolárov.

Microsoft prvýkrát upgraduje OS na zariadeniach, ktoré nie sú Lumia pri štarte Windows 10. Mobilná verzia príde po desktop verzii.

Lenovo predstavilo celoročné výsledky hospodárenia - čistý zisk bol 829 miliónov dolárov.

Yahoo pokračuje v práci na rozdelení, tak aby k nemu mohlo dôjsť ešte v 4Q 2015.

01 - Modified: 2007-06-09 17:03:35 - Feat.: 0 - Title: Ragbisté Dragonu Brno se zachránili v extralize
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-23 10:41:53 - Feat.: - Title: Prekvapivé prvenstvo. Google už nie je najnavštevovanejšou stránkou na svete, čo ho tromflo? 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 05:41:11 - Feat.: - Title: Mark Zuckerberg chystá veľkú zmenu. Facebook bude mať úplne iný názov 05 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 03:48