StoryEditor

HiddenCash odhalil svoju identitu. Je to milionár zo San Francisca

06.06.2014, 14:44
Autor:
slsl
Milionár Jason Buzi nerozdáva peniaze po prvý raz. Predchádzajúci projekt však vyvolával násilie.

Záhadný milionár, ktorý vyvolal mániu po celom západnom pobreží USA odhalil svoju identitu. Pod prezývkou @HiddenCash zanechával na sociálnej sieti Twitter indície, ktoré hľadačov vždy doviedli ku skrytej obálke s peniazmi. Ku schovávaniu peňazí na verejnosti sa priznal milionár Jason Buzi zo San Francisca, ktorý zbohatol v realitnom biznise. Peniaze vraj rozdával len kvôli experimentu.

Skryté peniaze

Pred niekoľkými týždňami priniesli miestne médiá v oblasti San Francisca informáciu, že niekto necháva v meste peniaze. Kľúč k ich nájdeniu zverejňoval účet s názvom @HiddenCash na Twitteri. Fenomén sa čoskoro rozšíril aj do ďalších miest v Kalifornii a dokonca aj do New Yorku. Dnes je už jasné, že záhadným dobrodincom bol Jason Buzi, milionár, ktorý je v Kalifornii známy vďaka svojmu biznisu s realitami. Miestnej televíznej stanici KTVU povedal, že peniaze rozdal „v rámci sociálneho experimentu“ aby vrátil ľuďom dobro. Prezradil aj to, že s rozmiestňovaním peňazí mu pomáhal priateľ.

Jason Buzi najskôr spojitosť s HiddenCash odmietal, no podľa záznamu televízie je jasné, že ide o známeho milionára. „Keď som počúval jeho hlas v telefóne, bolo mi jasné, s kým hovorím. Ale keď som sa ho opýtal či je Jason Buzi, povedal, že nie. Porovnali sme preto jeho hlas s jednou staršou reportážou a hlas bol rovnaký,“ povedal moderátor spomínanej televízie Jim Morget.

Paradajky, peniaze

Jason Buzi nerozdáva peniaze po prvý raz. Založil stránku s videami CashTomato.com, ktorá rozdávala každý týždeň finančné výhry. Hra prebiehala tak, že pracovníci v San Franciscu a New Yorku schovávali rajčiny, ktoré sa dali vymeniť za peniaze. Stránka s tým však rýchlo skončila po sérii násilných incidentov kvôli bojom o rajčiny. Buzi z tohto dôvodu chcel ostať v anonymite. „Na skrývanie svojej identity mám tri dôvody. Prvým je, že ľudia z môjho okolia neschvaľujú, že rozdávam peniaze len tak. Po druhé, mám rád súkromie, a po tretie, viem, čo je to publicita a nemám s ňou dobré skúsenosti,“ povedal @HiddenCash. V každom prípade skrývanie peňazí pokračuje až do odvolania a je možné, že sa rozrastie aj do iných miest.

01 - Modified: 2006-06-16 11:37:00 - Feat.: 0 - Title: Košické letisko za päť mesiacov s vyše 101 tis. pasažiermi
01 - Modified: 2017-05-15 08:56:39 - Feat.: - Title: Ázia prudko bohatne. Tamojší milionári porážajú Európanov aj Američanov 02 - Modified: 2016-01-19 14:17:07 - Feat.: - Title: Nožnice sa roztvárajú stále viac. 62 superboháčov vlastní toľko, ako polovica sveta 03 - Modified: 2015-12-26 19:21:58 - Feat.: - Title: Milionárske Vianoce: Koľko minuli tí najbohatší za darčeky tento rok? 04 - Modified: 2015-12-04 22:00:02 - Feat.: - Title: Pohľad na svet očami milionára prekvapí 05 - Modified: 2015-12-04 22:00:02 - Feat.: - Title: Pohľad na svet očami milionára prekvapí
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 07:06