StoryEditor

Kažimír pobúril Grékov. Nechcel som vás uraziť, odkazuje

14.07.2015, 11:34
Autor:
kokikoki
Twitter nemusí byť vždy len na úžitok. Petrovi Kažimírovi zavarilo jeho nedávne vyjadrenie na adresu Grécka.

Slovenský minister financií Peter Kažimír sa stáva počas prebiehajúcej gréckej krízy populárny aj na sociálnej sieti Twitter.

Už sa stihol aj "ospravedlniť" príslovím: "Ak požičiate niekomu peniaze a poviete pravdu, tak sa hneď stanú vašimi nepriateľmi." A ďalej pokračoval, že vo vypätých situáciach môžu niektoré tweety vyvolať hnev. Naším zámerom nebolo vôbec urážať, len vyjadriť náš priamočiary pohľad na vec.

 

Hneď na to aj pozmenil svoj tweet, kde aktuálnu situáciu popísal ako "grécku jar". Po novom to vysvetlil, že to myslel ako "jar Syrizy" a už je to príjemnejšie počúvanie pre Grékov.

 

Za ten predchádzajúci tweet (kde písal o "gréckej jari")  však nezožal žiadne uznanie v očiach jeho followerov (ľudí, ktorí sledujú jeho profil). Vlna kritiky, vulgarizmov na jeho adresu sa hrnula hlavne od Grékov, ktorých jeden z jeho posledných tweetov celkom nahneval.

Vyjadril sa, že kompromis, ktorý sa dosiahol pri rokovaní o Grécku, je pre Atény ťažký, a že ide o výsledky „Gréckej jari“.

Po reakciách, ktoré ho označili "za provokatívneho bastarda" alebo "idiota", Peter Kažimír svoj tweet okamžite vymazal, ale ešte predtým tam stihla zaznieť otázka: „Po Pražskej jari prišli tanky. Po Arabskej jari nastal prevrat? Aká paralela by sa presne dala vyvodiť tu?”

Na jeho vyjadrenia sme upozorňovali už včera v našom online prenose. Na snímke z nášho prenosu môžete vidieť, že svoj tweet už vymazal a ostal po ňom len text bez možnosti prekliku.

Túto cestu rýchlych a krátkych flash správ posúvaných verejnosti využíva veľké množstvo západných politikov a novinárov (čo ste si mohli všimnúť aj na našom online prenose z rokovaní o gréckej kríze). Je to príležitosť aj pre zainteresovaných okamžite informovať skôr ako médiá, čo sa práve deje a čo si myslia. Ak sú tieto správy kvalitné, tak pomáhajú zvyšovať "značku" jednotlivých novinárov, prípadne politikov medzi ľudmi.

Peter Kažimír tiež podľahol tomuto trendu a celkom pravidelne zo svojich výjazdov tweetuje svoje názory na aktuálne dianie a vývoj situácie. Všimli si ho aj zahraničné médiá, ktoré s obľubou používajú jeho vyjadrenia, keďže sú zväčša jasné a trefné (má na to len 140 znakov, podľa pravidiel sociálnej siete Twitter).

Na samotné reakcie pod Kažimírovým vyjadrením upozornil portál aktuality.sk, ktorý aj vytvoril túto snímku so zachytenými komentármi k danému tweetu.

01 - Modified: 2007-07-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Amerika sa dočkala. Beckham nastúpil za Los Angeles
01 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 02 - Modified: 2024-03-20 18:37:14 - Feat.: - Title: Izraelský vládny hovorca bol suspendovaný kvôli výroku na sieti X o pomoci pre Gazu 03 - Modified: 2024-04-08 08:00:00 - Feat.: - Title: X inzerovala reklamu so súpravou na kradnutie spermií. Urobte z neho otca bez jeho vedomia, vyskakovali slogany na sociálnej sieti 04 - Modified: 2024-03-05 05:56:44 - Feat.: - Title: Musk si neplatí účty. Niekdajšie vedenie Twitteru ho žaluje za nevyplatenie odstupného 05 - Modified: 2024-02-20 15:25:47 - Feat.: - Title: Sociálna sieť X zablokovala nové konto Julije Navaľnej. Politička chce pokračovať v odkaze svojho manžela
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 21:37