Ilustračná snímka
StoryEditor

Lidl rozhádal Východ. Klamali nás, búria sa Svidníčania

26.02.2016, 23:00

Keď Lidl vyhlásil súťaž o desať detských ihrísk Žihadielko, mestá po celom Slovensku sa pustili do hlasovania. Pravidlá sú totiž jednoduché. Mestá sú rozdelené do piatich kategórii podľa počtu obyvateľov a tie, ktoré skončia na prvých dvoch priečkach v každej z nich, vyhrávajú. Stačí nazbierať najviac hlasov - klikov. Pre Svidník vyzeral pribeh súťaže spočiatku veľmi dobre. 

Ešte na začiatku februára vo svojej kategórii viedli o sedemtisíc hlasov pred druhým Stropkovom. Razom sa však všetko zmenilo. Svidníku odrátali približne 25-tisíc hlasov a mesto na severovýchode sa prepadlo na tretiu, teda nevýhernú, pozíciu. Rozhorčené reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Ľudia sa búria

Na facebookovej stránke „Žihadielko - ihrisko pre Svidník“ ľudia skloňujú slová ako podvod či nespravodlivý trest a dokonca vyzývajú na bojkot Lidlu. „Zaujímavé, že stropkovské hlasy sa im nezdajú divné,“ píše na stránke Mária. Mestá sú od seba vzdialené iba 13 kilometrov a Svidníčania hovoria aj o tom, že Lidl pravdepodobne nechce postaviť dve ihriská tak blízko seba.

Reťazec sa však bráni s tým, že postupuje v súlade s pravidlami. „Preverili sme vývoj hlasovania všetkých zapojených lokalít a vymazali sme iba tie hlasy, ktoré sme jednoznačne identifikovali ako podvodné, t.j. hlasy zaslané v rozpore s pravidlami. O tom, kde vyrastú ihriská rozhodujú výlučne ľudia hlasovaním, vzdialenosť medzi jednotlivými lokalitami v tom rozhodne nezohráva žiadnu úlohu,“ vysvetľuje pre HN hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák.

Ten zároveň dodáva, že si vážia všetkých hlasujúcich, ktorí k súťaži pristupujú čestne, ale zopár jednotlivcov dokázalo v extrémne krátkom čase získať pre niektoré mestá nereálny počet hlasov. „Nad hlasovaním budeme aj naďalej dohliadať a nedovolíme, aby ktorékoľvek mesto získalo ihrisko podvodom,“ dodáva Tomáš Bezák. 

„Lidl klame a podvádza“

Odčítanie hlasov sa netýka iba Svidníka, ale viacerých miest. Na Facebooku preto vznikla aj skupina „Lidl klame a podvádza“, ktorá vyzýva reťazec, aby ukázal dôkazy o podvodnom hlasovaní. Súťaž prebieha do polnoci 29. februára a v súčasnosti je aktuálne poradie na stránke Žihadielka zakryté. Mestá preto mobilizujú sily.

Svidnícka radnica dokonca vypísala tombolu o vecné ceny pre tých, ktorí pošlú aspoň 15 hlasov o detské ihrisko. „Svidníčania, hlasujte za ihrisko Žihadielko a my Vás odmeníme. Mesto Svidník súťaži o ihrisko Žihadielko a Vás prosíme, pokračujte v hlasovaní ďalej, aby sme boli úspešní, aj keď nám Lidl odrátal hlasy vraj pridané automatom a môžete získať krásne ceny,“ vyzýva mesto svojich občanov.

01 - Modified: 2023-11-21 07:47:57 - Feat.: - Title: Nemecká sieť supermarketov Real skončí na jar budúceho roka 02 - Modified: 2023-11-16 12:14:50 - Feat.: - Title: Nič také tu nebolo 20 rokov. Biedronka bude novým Lidlom a kompletne zmení slovenské nakupovanie 03 - Modified: 2023-11-06 16:52:28 - Feat.: - Title: Jednota konečne otvorí vlajkovú predajňu v Bratislave. Supermoderný obchod príde po ročnom čakaní 04 - Modified: 2023-10-22 17:02:09 - Feat.: - Title: Do Bratislavy prichádza nová značka supermarketu z Talianska. Na Slovensku nemá veľkého konkurenta 05 - Modified: 2023-09-07 12:37:39 - Feat.: - Title: Jednotkou na trhu je Lidl, reťazcom v pomere k tržbám však marže klesli
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 15:10