Vymeniť biele toasty či špagety za celozrnné je jednoznačne správna voľba. Ak vás napriek tomu naďalej trápi ťažoba v žalúdku, prípadne nadúvanie, či plynatosť, problém zrejme bude v prebytku vlákniny. Táto inak nepostrádateľná zložka potravy je totiž plná nestráviteľných a ak jej zjete príliš veľa, prípadne nezapijete dostatkom vody, môže spôsobovať problémy.Flickr
StoryEditor

Lacné pečivo stráca kvalitné suroviny

06.05.2016, 00:00
Slovenskí pekári sa vraj musia prispôsobovať cenám, ktoré sú obchodné reťazce ochotné platiť za ich pekárenské výrobky.

Makové pečivo s minimálnym obsahom maku, oškvarkové pagáče bez oškvarkov alebo tvarohový koláč len jemne potretý tvarohom. V mnohých obchodných reťazcoch bežný štandard. Pekárov k takémuto šetreniu nútia ceny, za ktoré ich výrobky odkupujú obchodné reťazce. Tie sa však bránia. Podľa nich sú ceny výsledkom dohody.

Šetria na surovinách
Podľa predsedu Únie priemyselných pekárov Slavomíra Moravčíka sú ceny pekárenských výrobkov dlhodobo podhodnotené. Pekári preto hľadajú spôsoby, ako šetriť. Predseda Cechu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
19. máj 2022 03:10