StoryEditor

Patríte k opatrným investorom? Vyskúšajte zlatú strednú cestu!

07.04.2010, 00:00
Autor:
inzerciainzercia
Aj pri investovaní peňazí sa dá vsadiť na istotu -- a nemusí ňou byť pritom len štandardný termínovaný vklad. Pri voľbe vhodného produktu môžete získať aj atraktívny výnos.
(inzercia)

Po roku vyčkávania a väčšej opatrnosti začínajú ľudia opäť intenzívnejšie rozmýšľať nad investovaním. Hlavná otázka však ostáva stále rovnaká: chcem mať peniaze v bezpečí za cenu nižšieho zhodnotenia alebo chcem zaujímavý výnos? Obdobie, keď úrokové sadzby na štandardných termínovaných vkladoch vyskakovali do závratných výšok je už totiž preč a finančná kríza predsa len investorom trochu ukrojila chuť riskovať. Čo teda so zvyšnými peniazmi?

Banky zareagovali aj na túto situáciu ponukou produktu, ktorý na jednej strane prináša istotu a na strane druhej aj možnosť získať atraktívny výnos. Ide o kombináciu štandardného termínovaného vkladu s investovaním do fondov. Nedávno s takýmto produktom prišla aj Poštová banka, ktorá ponúka tzv. prémiový termínovaný vklad s viazanosťou na dobu 12 alebo 24 mesiacov. Jeho hlavným benefitom je zvýhodnená úroková sadzba na termínovanom vklade, ak investujete časť prostriedkov do podielového fondu.

Zlatá stredná cesta môže byť nakoniec skutočne výborným riešením a v súčasnosti to platí obzvlášť pri zhodnocovaní peňazí. Vyťažte z tohto obdobia čo najviac a porozmýšľajte o kombinácii termínovaného vkladu s investovaním do fondov*. Získajte viac informácií a vložte svoje peniaze tam, kde budú zarábať.

*UPOZORNENIE:
Hodnota investície v podielom fonde sa môže zvyšovať aj znižovať, nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/inzercia, menuAlias = inzercia, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:58