StoryEditor

ČSSD útočí na štát

28.09.2005, 00:00
Juhomoravská krajská organizácia ČSSD zaútočila rovno na základy štátu. Jej predsedníctvo si odhlasovalo vyhlásenie, že "Ústavný súd škodí štátu."

Nepritvrdzuje len Jiří Paroubek. Ten aspoň atakuje politické strany a politických súperov. Juhomoravská krajská organizácia ČSSD zaútočila rovno na základy štátu. Jej predsedníctvo odhlasovalo vyhlásenie, že "Ústavný súd škodí štátu".
To je už čistý politický extrémizmus. V otvorenej spoločnosti možno mať kritický názor na čokoľvek, aj na verdikty Ústavného súdu. Tu sa však útočí na existenciu ústavnej inštitúcie, čiže na samotnú ústavu. Robí tak najmä politická strana, ktorá riadi túto krajinu. Ako to, že predseda vlády svojich kolegov okamžite a ostro neokríkol? Nie je náhodou úradujúci predseda ČSSD Sobotka z Južnej Moravy?
Čo to pánov od Blanska tak rozčúlilo? Reštitúcia? Je to vlastne jedno. Horšie je, že zabúdame alebo nevieme, čo je základom slobody. Nie sú to politici a ich sľuby alebo vízie. Je to rešpekt k ústavnosti a neosobnému právnemu poriadku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 20:14