StoryEditor

Keď sa Kozák utne

22.08.2006, 00:00

Slovenský futbal bol cez víkend opäť zaujímavý, ale, bohužiaľ, len tými klasickými nefutbalovými momentmi. Tesne po zápase medzi Košicami a Ružomberkom bolo na tlačovej konferencii až príliš rušno. Ako zvyčajne, po zápase sa jeden tréner teší z víťazstva, druhý musí pokorne prijať porážku. Tréner Košíc Ján Kozák sa však nevedel zmieriť s prehrou a v jeho prípade, žiaľ, vyhrali emócie.
Aj keby rozhodca urobil niekoľko chýb, tréner by sa v žiadnom prípade nemal vyvršovať na rozhodcoch. I keď emócie patria k futbalu, ale takéto spôsoby v našom futbale nemajú čo hľadať. Napríklad v Nemecku alebo v Anglicku sa hráči a tréneri nevyjadrujú k výkonom rozhodcov. Vedia totiž, že ak rozhodca profesionálne zlyhá, potom arbitra patrične potrestajú jeho nadriadení.
Slovenskí tréneri na tento fakt radšej zabúdajú. Ale tréner Ružomberka František Komňacký tesne po výhre nad Košicami nechcel hodnotiť výkony rozhodcov. Podobne reagoval aj tréner Žiliny Pavel Vrba (tiež z Česka), ktorý by na hnev mal nárok. V nadstavenom čase totiž rozhodca uznal gól Juraja Halenára, ktorý by nemal platiť. Práve títo dvaja českí tréneri nám ukázali, ako zvládať kritické momenty.
To však neplatí pre trénera Košíc Jána Kozáka. Ten cez víkend v afekte "dodatočne" komentoval výkony Ľuboša Micheľa na nedávnych majstrovstvách sveta v Nemecku. Vraj nadržiaval domácim. V tomto prípade asi už nepomôže náuka o etike, ale paragrafy, ktoré dokážu všetko rýchlo urovnať. Škoda, že slovenský ligový futbal si v zahraničí opäť poškodil...

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 03:13