StoryEditor

Koniec sexu v meste

01.02.2006, 23:00
Otázka: Prečo sa francúzske stíhačky volajú Mirage -- prízrak? Odpoveď: Pretože ich nikdy nikto nevidel bojovať. Vtip ako tento by vás mohol prísť draho.

Otázka: Prečo sa francúzske stíhačky volajú Mirage -- prízrak? Odpoveď: Pretože ich nikdy nikto nevidel bojovať. Vtip ako tento by vás mohol prísť draho. Politická korektnosť sa prevalila aj do starej dobrej Európy a začína z nej robiť ohľaduplné, ale zároveň paranoidné peklo. Kamarát pracujúci pre jednu londýnsku banku mal vážne problémy s tým, keď francúzskemu kolegovi ukázal podobný vtip o francúzskej zbabelosti. Nebol príliš vydarený, čo mu povedal hneď ako mu ho ukazoval, myslel si však, že kolegu poteší zmienka o jeho národe. Ten však okamžite išiel za nadriadeným a žiadal o konanie vo veci harašmentu, pre dnes takým populárnym slovom označované obťažovanie. Známeho zalieval studený pot ešte niekoľko týždňov, pretože zo zlého vtipu sa mohol vykľuť vážny problém a v krajnom prípade mohol prísť o dobré zamestnanie.

Mnohé inštitúcie v súčasnosti robia špeciálne školenia na túto tému, pretože súdne spory v súvislosti so sexuálnym a iným obťažovaním sa môžu vyšplhať do závratných výšok. Čerstvým príkladom je banka s pobočkami v Londýne a New Yorku. Jej šesť zamestnankýň si pár mesiacov zapisovalo všetky sexuálne narážky a teraz sa súdia o rekordnú sumu 800 miliónov libier. Jedna z nich sa napríklad dozvedela, že je "Pamelou Anderson obchodovania", iná si vypočula dvojzmyselnú narážku že "chlapi mali ruky v jej škatuli", pretože si na chvíľu odskočila a na stole nechala škatuľu so sušienkami, z ktorej sa kolegovia ponúkli. Britská televízia len nedávno začala uvádzať seriál o policajtovi, ktorý sa ocitne v roku 1973, kde takéto narážky ešte považovali za vtipné. Biológia sa nemení a muži sú dnes rovnakými prascami ako vtedy, tentoraz im však naozaj ide o krk.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 12:45