03.12.2006, 23:00

Volebný výsledok ako na lekárnických váhach. Stačilo na jednu zo strán pritlačiť jediným prštekom a už je situácia iná. Také niečo sa prihodilo v maličkej dedinke Vlkas v okrese Nové Zámky. O novom starostovi rozhodol jeden hlas - 85 : 84. Nech ešte niekde odznie argument ľudí, ktorým sa nechce každé štyri roky "strácať čas" vychádzkou k volebným urnám - načo voliť, aj tak to dopadne tak, ako chce väčšina! Tu je ukážka toho, že aj jeden hlas dokáže narobiť veľké divadlo. O to skôr, ak ide o dedinu, kde okruh oprávnených voličov nepresiahne tri stovky.
Novozvolený starosta vymenil toho starého. Bolo načase, veď na čele obce stál 14 rokov. Jeho oponenti sa ho už po niekoľkýkrát pokúšali "zosadiť z trónu". Podarilo sa teraz a pritom stačilo len rozhodnutie jedného človeka. Bola to osoba, ktorá tak veľmi chcela ísť do rodnej obce voliť, že "ukecala" svojich šéfov, aby ju v tú sobotu uvoľnili z práce? Či skôr matka, ktorú dcéra tesne pred vstupom do volebnej miestnosti presvedčila, aby volila - dnes už víťaza, aj keď by pôvodne nepodporila ani odchádzajúceho starostu, ale až niekoho tretieho? Alebo to bol otec, ktorý podplatil svoju dcéru tisíckorunáčkou, aby prišla domov, aj keď len na to, aby odvolila toho správneho kandidáta? Či bol to človek, ktorý dorazil do volebnej miestnosti poslednú minútu pred jej zatvorením?
To sa už asi nikto nedozvie, ale každý z týchto ľudí si prisvojuje výsadu, že rozhodol o novom primátorovi. A je na to patrične hrdý!

Slávka Habrmanová, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

01 - Modified: 2003-04-15 09:30:03 - Feat.: 0 - Title: Micheľ: Čím kvalitnejší hráč, tým menej konfliktov 02 - Modified: 2003-04-15 09:58:18 - Feat.: 0 - Title: Spôsob výpočtu dôchodku z druhého piliera nie je zatiaľ jasný
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 10:09