StoryEditor

Aj tak sa na to zabudne

20.02.2006, 23:00

Bratislavské letisko vypísalo verejnú súťaž na vypracovanie štúdie o realizovateľnosti prepravného centra z hľadiska nákladnej dopravy. Na tom by nebolo nič zlé a pochybné, keby budúci investor a väčšinový vlastník konzorcium TwoOne nemalo s týmto leteckým prístavom iné plány. Nový vlastník totiž plánuje, aby sa bratislavské letisko špecializovalo na takzvanú dopravu z bodu do bodu a na nízkonákladové spoločnosti. Nákladná preprava má byť sústredená na Schwechate, ktorý za posledné roky výrazne investoval do rozšírenia cargo kapacít.
Takisto budúci majoritný akcionár plánuje zvyšovať nákladnú prepravu iba spolu s rastom prepravy batožín pri osobnej doprave. Navyše o štúdii konzorcium TwoOne doteraz nevedelo. Na druhej strane sa však odmietlo vyjadrovať, keďže privatizačný proces sa ešte definitívne neskončil. Ani ministerstvo dopravy zatiaľ nie je rozhodnuté v celej veci konať. Vyzerá to, ako keby jedna ruka nevedela, čo robí druhá. V skutočnosti však ide o zbytočne vynaložené peniaze a niekto sa asi snaží nejakú tú korunku vyryžovať na zatiaľ ešte štátnej spoločnosti. Reálne ide o niekoľko miliónov korún, čo nie je určite bagateľ.
Naštastie, onedlho už do vedenia letiska vstúpi súkromný vlastník, ktorý určite nebude s takýmto spôsobom vynakladania peňazí vo firme súhlasiť. A keďže je prioritou práve dokončenie privatizácie, tak sa na počínanie terajšieho vedenia letiska pravdepodobne zabudne a nikto neponesie za toto rozhodnutie zodpovednosť.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:40