StoryEditor

Nech už niekto príde

30.10.2006, 23:00

Meno nového trénera slovenskej futbalovej reprezentácie ešte stále (oficiálne) nepoznáme. Najprv šéf futbalového zväzu František Laurinec povedal, že už dnes by rád predstavil trénera národného výberu, ale nakoniec termín presunuli až na štvrtok. Futbalový zväz to teda zatiaľ nechal na novinároch, aby si "určili" kandidátov, keďže na rovinu nepovedali ani to, aké mená sú v hre.
Najviac sa hovorí o Jánovi Kocianovi, ktorý dokonca pre nemecké médiá priznal, že už každú chvíľu podpíše zmluvu. Súčasne sa ukázalo, že kompetentní zo Slovenského futbalového zväzu nemajú záujem o zahraničného trénera. Ďalej -- prípadnú ponuku na reprezentačný post už zdvorilo odmietol bývalý tréner Artmedie Bratislava Vladimír Weiss, keďže už mal v tom čase takmer istú novú zmluvu so súčasným zamestnávateľom (ruským Saturnom Ramenskoje). Z toho vyplýva, že bývalý československý reprezentant Kocian je tým vyvoleným.
Už by však bolo načase, aby do konca týždňa v tejto veci bolo jasno, najmä preto, že kouč štátnej reprezentácie to bude mať po prestupe Galisa zo športu do veľkej politiky veľmi ťažké. Bude musieť so zdvihnutou hlavou dokončiť v podstate už stratenú kvalifikáciu na ME 2008. Nemci a Česi nám v momentálnej situácii asi žiadnu šancu nedajú, nech bude trénerom ktokoľvek, trebárs aj David Copperfield.
A nový tréner sa súčasne bude musieť vyrovnať aj s objektívnou kritikou, ktorá definuje hanebnú pozíciu slovenského futbalu v Európe i vo svete. Nech už teda bude Galisovým nástupcom ktokoľvek, budeme mu však musieť dať šancu a neočakávať zázraky. Trebárs to, že napríklad nad Nemeckom vyhráme a zvrátime (čiastočne) vývoj v európskej kvalifikácii. Reálnym cieľom je postavenie tímu, ktorý nesklame v kvalifikácii na MS 2010.

Peter Vojtaššák, redaktor športového oddelenia, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:23