StoryEditor

Aby bolo jasno

13.10.2005, 00:00
Nekonečné ťahanice, dohady a trestné podania týkajúce sa údajnej predajnosti niektorých nezávislých poslancov už dlhší čas otravujú naše vnútropolitické ovzdušie.

Nekonečné ťahanice, dohady a trestné podania týkajúce sa údajnej predajnosti niektorých nezávislých poslancov už dlhší čas otravujú naše vnútropolitické ovzdušie. Zdá sa, že spolu s údermi umieračika ohlasujúcimi skon dnešnej vládnej koalície (či už predčasný alebo v súlade so zákonom) sa podozrievanie bude ešte stupňovať. Nechápem však, ako je možné plytvať dohadmi a podozreniami dnes, v čase najmodernejšej techniky, ktorá predsa umožňuje celkom presne určiť cenu čohokoľvek. Najjednoduchším riešením by bolo vybaviť nezávislých poslancov NR SR čiarovým kódom a vstup do rokovacej miestnosti parlamentu príslušnými snímačmi. Namiesto hlasovacieho zariadenia, ktoré je aj tak v mnohých prípadoch zbytočné, treba na poslanecké lavice namontovať digitálny číselník podobný tým, aké sú na benzínových čerpadlách. Po zasadnutí príslušného poslanca do lavice by bolo okamžite zrejmé, aká je jeho cena, prípadne aj to, či ho možno kúpiť napríklad pomocou kreditnej karty alebo na úver pohotovo poskytnutý niektorým naším peňažným ústavom. Okrem čiarového kódu by mali poslanci, samozrejme, vyfasovať aj registračnú pokladnicu, aby boli transakcie prehľadné a štát neprišiel o dane. Určitým nedostatkom je, že digitálne číselníky na benzínových čerpadlách nemajú (aspoň zatiaľ) dostatočne veľký displej, takže nemôžu zobrazovať "veľamiestne" čísla. Radím však jednoduché riešenie: stačí k číselníku nalepiť nálepku s nápisom: "-krát milión". A hneď je u nás jasno aspoň v základných veciach.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. máj 2024 21:17