StoryEditor

Poznámka: Talent Ruže sa môže predať

11.08.2006, 00:00

Ružomberský sen o Lige majstrov sa definitívne skončil v treťom predkole proti slávnemu veľkoklubu CSKA Moskva. Opäť sa ukázal známy fakt, že ak klub disponuje rozpočtom okolo 800 miliónov korún, tak menšie slovenské mesto nemôže mať veľké šance. Ružomberčania reprezentovali Slovensko v najprestížnejšej súťaži dôstojne, aj keď ich ešte čaká domáca odveta, ich šance na postup sú však mizivé. Predsa len traja brazílski a piati ruskí reprezentanti už takýto pohodlný výsledok nezahodia.
Zverenci trénera Františka Komňackého tak nenadviažu na úspechy Artmedie Bratislava, ktorá spoznala príchuť zápasov základnej skupiny Ligy majstrov. Aj keď sklamanie z Moskvy je veľké, o totálnom neúspechu sa však nedá hovoriť, pretože Ružomberok porazil solídneho švédskeho súpera Djurgaarden.
Pozitívny je ten fakt, že o niektorých našich hráčov je v zahraničí záujem. Je viac než isté, že ak Liptáci vypadnú z Pohára UEFA, tak prídu o kapitána Marka Saparu, ktorý každodenne dostáva nové a nové ponuky. Kto by nechcel mladého, kvalitného a ešte k tomu na zahraničné pomery lacného slovenského futbalistu, ktorý si už čo-to vyskúšal aj v reprezentácii? Niektoré slovenské futbalové kluby sú schopné vychovať talenty, škoda len, že keď dosiahnu dvadsať rokov, musia odísť do zahraničia, pretože inak by v našej lige zatvrdli.
Liptáci tak ešte nemusia byť sklamaní, pretože aj v Pohári UEFA sa môžu predať. Stačí im na to len chuť na futbal, ktorú bezpochyby v sebe majú.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 05:44