StoryEditor

Ficova vláda nie je pohroma!

22.09.2006, 00:00

Je to už oficiálne potvrdené, vláda Roberta Fica nie je živelná katastrofa! Hoci sa podnikatelia (s pár výnimkami), ale aj časť Slovenska, sťažujú a myslia si, že Ficova družina je pohromou. Viac-menej to o sebe a svojich kolegoch povedala aj ministerka práce Viera Tomanová. Pred mesiacom totiž tvrdila, že vláda môže ešte v EÚ vylobovať zmenu členov Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru reprezentujúcich Slovensko. Ecofin ich schválil už v júli, ibaže mali jednu chybu. Boli nominovaní ešte Dzurindovou vládou. A vraj neboli reprezentatívni.
A tak sa vláda na čele s ministerkou Tomanovou rozhodli poslať nový zoznam Slovákov do najvplyvnejšej bruselskej lobistickej inštitúcie. Aj keď im všetci tvrdili, že sa to zmeniť nedá. Tomanová sa nedala. Dupla si. Áno, dá sa. Na čom sa zakladalo jej presvedčenie? Z Bruselu dostala odpoveď, že zmena právoplatne zvoleného člena výboru je možná, iba ak sa sám vzdá funkcie, ak chýbal a nedoniesol si ospravedlnenku, prípadne ak zasiahne vyššia moc - ktorou podľa nej je aj Ficov kabinet. Vyššou mocou však je niečo, čo ide mimo ľudských síl. Povedzme smrť, hurikán, potopa - proste katastrofa. Brusel preto neakceptoval žiadosť slovenskej vlády zmeniť slovenských lobistov. Nenašiel totiž vo svojich pravidlách žiaden bod, podľa ktorého by mohol slovenskému kabinetu vyhovieť. Alebo možno bruselskí úradníci iba nepochopili, že súčasná slovenská vláda je živelnou pohromou. Nuž, čo povie Brusel, je sväté. Takže milí páni podnikatelia a aj ostatní chronickí sťažovatelia: Je to oficiálne potvrdené. Vláda Roberta Fica nie je živelná pohroma! Aj keď by niekedy možno chcela.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

01 - Modified: 2003-04-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Áno návrhu zákona o obchodnom registri
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 06:38