StoryEditor

Hort verzus Fico. Jeden z nich klame

22.01.2008, 23:00

Zverejniť, že premiér Robert Fico (Smer-SD) na pôde parlamentu nadáva a vyhráža sa, si vyžaduje istú dávku guráže. Podpredseda SDKÚ-DS a súčasne i parlamentu Milan Hort sa pred médiami posťažoval, akú nehoráznosť na neho nadránom na schôdzi NR SR Fico vypustil. Povedal, že ho nazval "najväčším chrapúňom" a že mu "všetko vráti takým nebotyčným spôsobom, na aký do smrti nezabudne". Slová vskutku silné a naozaj nehodné premiéra demokratickej krajiny, keďže majú v sebe istú dávku zastrašovania. Fico však popiera, že by také niečo povedal a zvaľuje tento útok na bezradnosť opozície a snahu vyťažiť z neúspešnej mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery.
Mal by však Hort odvahu vymyslieť si slová s vyhrážkami, ktoré zaváňajú mafiánskymi praktikami? Povedať, že cituje slová premiéra na chodbách parlamentu? Nahrávku týchto vyjadrení, samozrejme, nemá. Ani svedka, ktorý by si slová premiéra vypočul. A tak nemá ani odvahu domáhať sa spravodlivosti na súde. Ak by totiž podal na Fica trestné oznámenie, bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu. A verdikt súdu je možné predpovedať už teraz - nevyriešiteľné.
Verejnosť sa však takto nedozvie, či sa znížil Hort ku klamstvu alebo Fico k vyhrážkam. Nedozvie sa, či predseda vlády je natoľko arogantný a mocou opojený človek, ktorý si myslí, že svojim protivníkom sa môže beztrestne vyhrážať aj na pôde parlamentu. Alebo či je opozícia natoľko bezradná a slabá, že siaha po takých zbraniach, ako je vymyslené očierňovanie premiéra na verejnosti.

Slávka Habrmanová, redaktorka domáceho oddelenia

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:17