StoryEditor

Béla Bugár: Chceme nové pracovné miesta

11.06.2010, 00:00

Jedným z najhorlivejších problémov Slovenska je nezamestnanosť. V uplynulých týždňoch sme precestovali skoro celé Slovensko. Nech sme boli kdekoľvek, všade sme mali také skúsenosti, že ľudí zamestnáva predovšetkým to, čo budú robiť v budúcnosti.

Najdôležitejším cieľom našej strany je znížiť súčasnú mieru nezamestnanosti o 30 %. Je potrebná reforma odvodového systému. Pomohla by pri tvorbe nových podnikateľských príležitostí a pracovných miest. Takisto je potrebné prepojiť vzdelávací systém s pracovným trhom. Ďalším faktorom je výstavba ciest. Medzi ciele strany patrí vybudovanie lepšej infraštruktúry aj na juhu SR.

Ďalším krokom sú eurofondy. Chceme dosiahnuť, aby podmienky čerpania peňazí z fondov EÚ boli zjednodušené, aby sa k tejto možnosti dostali malí a strední podnikatelia ľahšie. Tiež je dôležité, aby smerovali eurofondy do oblastí, ktoré vytvárajú nové pracovné príležitosti. Aby mali mladí ľudia väčšiu perspektívu zamestnania v štátnej službe Znížiť mieru nezamestnanosti je možné aj adresnejším poskytovaním predčasných starobných dôchodkov. To znamená, že osobám, ktoré sú už dlhší čas nezamestnané, odpracovali najmenej 25 rokov a do dôchodku im chýbajú najviac 4 roky, poskytneme možnosť odísť do predčasného dôchodku.

Myslím si, že podnikateľská sféra je z pohľadu zníženia miery nezamestnanosti veľmi dôležitá. Preto by sme chceli v budúcnosti zvýšiť kvalitu tohto prostredia.
Preto hovorím, že nech sa do parlamentu a vlády dostane ktokoľvek, jeho prvou úlohou bude vytvorenie nových pracovných možností. Všetko ostatné sa tomu musí podriadiť.
Béla Bugár, predseda Most-Híd

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 12:55