StoryEditor

Tisíckrát vďaka, prezident Bush

19.03.2003, 23:00

Ďakujem Vám, veľký vodca. Ďakujem, George W. Bush. Ďakujem, že ste nám všetkým ukázali nebezpečenstvo, ktoré Saddám Husajn predstavuje. Mnohí z nás možno zabudli, že použil chemické zbrane proti svojmu ľudu, proti Kurdom, proti Iránčanom. Husajn je krvavý diktátor, jeden z najzjavnejších reprezentantov zla súčasnosti. Mám však iné dôvody ďakovať vám.
V priebehu prvých dvoch mesiacov roka 2003 ste svetu ukázali mnoho dôležitých vecí, a preto si zaslúžite moje uznanie. A takto, pripomínajúc si básničku z detstva, Vám chcem povedať vďaka.
Ďakujem, že ste svetu ukázali obrovskú priepasť, ktorá jestvuje medzi rozhodnutiami vlád a vôľou ľudu. Že ste jasne ukázali, ako José María Aznar i Tony Blair nemajú žiadny rešpekt voči hlasom, ktoré ich zvolili. Aznar je schopný ignorovať, že 90 percent Španielov je proti vojne a Blair vôbec nezobral do úvahy najväčšiu manifestáciu, akú Anglicko zažilo za posledných tridsať rokov.
Ďakujem, pretože Vaša vytrvalosť dotlačila Tonyho Blaira k tomu, aby predstúpil pred britský parlament s falošnou správou vypracovanou pred desiatimi rokmi jedným študentom a prezentoval ju ako "nepopierateľné dôkazy zozbierané britskými tajnými službami". Ďakujem, že sa Colin Powell zosmiešnil tým, keď v Bezpečnostnej rade OSN ukázal fotografie, ktoré o týždeň na to označil za falošné šéf zbrojných inšpektorov Hans Blix. Ďakujem, pretože Vaša pozícia priniesla šéfovi francúzskej diplomacie Dominiquovi de Villepinovi poctu, keď sa mu dostalo potlesku na plenárnom zasadnutí, čo sa podľa mojich vedomostí stalo predtým iba raz v histórii, a to, keď prejav predniesol Nelson Mandela.
Ďakujem, pretože vďaka Vašej námahe v prospech vojny, arabské národy, inak rozdelené, po prvý raz jednohlasne odmietli inváziu do Iraku. Ďakujem, pretože vďaka Vašej rétorike, ubezpečujúcej, že "OSN mala šancu ukázať svoju dôležitosť", aj tie najvzdorovitejšie štáty sa nakoniec postavili proti útoku.
Ďakujem za Vašu vonkajšiu politiku, ktorá doviedla britského ministra zahraničia Jacka Strawa na začiatku 21. storočia k vyhláseniu, že "vojna môže mať morálnu opodstatnenosť" a stratil tak celú svoju dôveryhodnosť. Ďakujem za pokus rozdeliť Európu, ktorá bojuje za svoje zjednotenie, toto varovanie nebude ignorované.
Ďakujem, že sa Vám podarilo to, čo sa podarilo málo ľuďom: spojiť milióny osôb, na všetkých kontinentoch, ktoré sa bijú za rovnakú ideu, hoci táto idea je v protiklade s tou Vašou.
Ďakujem, že ste nám znova umožnili pocítiť, že naše názory, hoci nie sú vypočuté, sú minimálne vypovedané. To nám dá viac sily v budúcnosti. Ďakujem, že nás ignorujete, marginalizujete všetkých tých, ktorí sa stavajú proti Vášmu rozhodnutiu, pretože budúcnosť Zeme patrí odmietnutým. Ďakujem, pretože bez Vás by sme nespoznali našu kapacitu mobilizácie. Možno, že dnes nebude k ničomu, ale neskôr sa určite zíde.
Teraz, keď sa zdá, že vojnové bubny bijú nezvrátiteľne, chcem Vám povedať slová, ktoré kedysi povedal jeden európsky kráľ svojmu dobyvateľovi: "Nech je ráno pre Vás krásne, nech sa slnko blyští na zbroji vašich vojakov, pretože dnes popoludní vás rozdrvím."
Teda, využite Vaše ráno a profitujte z toho, čo môže priniesť pre Vašu slávu.
Ďakujem, pretože ste nás nepočúvali a nebrali vážne. Vedzte, že my Vás budeme počúvať a nezabudneme na Vaše slová. Ďakujem, veľký vodca George W. Bush.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 03:11