StoryEditor

Farizejstvo a polopravda ako pracovná metóda Fica

17.01.2010, 23:00

Vyzývam opozíciu na korektnú politickú súťaž, opakoval na mimoriadnej tlačovke troch najvyšších ústavných činiteľov predseda vlády, mimoriadne rozhorčený najväčším ohrozením demokracie za posledné roky, aké spôsobilo niekoľko stoviek autodopravcov, nahnevaných a existenčne ohrozovaných spackaným mýtom. To posolstvo s krovím z prezidenta a predsedu NR SR vyzeralo pôsobivo, lebo pri niektorom type voličov je dôležité, ako to vyzerá. Lebo na analýzu hovoreného už nestačí iba zrak a sluch.

A tak sme sa potom dozvedeli, že kým predchádzajúca vláda šesťkrát zvyšovala spotrebnú daň z palív, jeho vláda ani raz. Už nedopovedal, ako by si férová súťaž vyžadovala, že zvyšovanie ani nebolo potrebné, lebo túto rolu splnilo posilnenie koruny oproti euru a cena nafty sa tak dostala medzi najvyššie v Európe. Nedopovedal, lebo nemusel, nemal mu to kto pripomenúť.

A potom sme sa dozvedeli, že kým jeho vláda zvoláva mimoriadnu schôdzu NR SR, aby znížila spotrebnú daň a opravila chyby zavádzaného mýta, opozícia sa sústreďuje na deštrukciu a chce odvolať skvelého ministra Vážneho. Už nedopovedal, že kvôli tomu zbabranému elektronickému tendru mimoriadne zasadala vláda a bude rokovať aj parlament a že najrozumnejšie by bolo mýtny systém odložiť. Už nedopovedal, že je to dôsledkom nekompetentnosti ministra, ktorý by mal radšej sám odstúpiť.

Nedopovedal, lebo nemusel, nemal mu to kto pripomenúť - to je pre samodiskusie tohto predsedu vlády typické. Aj pre korektnú politickú súťaž podľa vzoru Fico.

Róbert Kotian

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 06:55