StoryEditor

Niektorí sú už odškodnení

13.01.2010, 23:00

Odsúdený podľa názoru okresného súdu plnením svojich povinností vo výkone trestu a svojím správaním preukázal polepšenie a možno od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život. Povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne, ktorý súhlasil s podmienečným prepustením Vladimíra Fruniho na slobodu. Na skutočné dúšky slobody si však musí Fruni ešte počkať - a ak mu polepšené správanie umožní viesť "riadny život ako pred spáchaním trestného činu" už po dvoch tretinách trestu, dostane slovné spojenie "riadny život" bizarnú podobu (a čo si vy predstavujete pod slovom bizarný, mohol by sa pýtať major Terazky vojína Kefalína, keby Česká národná banka konala tak nekompetentne ako tá slovenská). Jediné, čo sa dá takmer s istotou vylúčiť, je, že s riadnym životom sa vylučuje ďalšie založenie a prevádzkovanie nebankového subjektu (ale len takmer).

Isté je ešte to, že vláda nesplní svoj sľub podporiť čiastočné odškodnenie poškodených klientov nebankových subjektov, že Trnka nezverejní zoznam klientov nebánk (ani tých profitujúcich zo symbiózy chamtivých klientov a prefíkaných konateľov spoločnosti, ani "ústavných činiteľov a firiem prepojených na politické strany, ktoré v nebankových subjektoch uložili svoje peniaze a brali z nich každoročne 30 percent úrokov"), že konanie mnohých vkladateľov v rozpore so zákonom (nezdanenie príjmov) je do veľkej miery premlčané a dnes už teda beztrestné.

Poučenia sa núkajú dve - brať s rezervou každého, kto vám ponúka "iksnásobok" bežného zhodnotenia vkladov (ak len nie ste v prvej línii pyramídy). A ešte toho, kto vám pred voľbami sľúbi, že vás po nich odškodní (to by však nesmel odškodňovať na tendroch svojich blízkych).

Róbert Kotian

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 15:55