Úbohá slovenská šunka. Sotva sme urobili prvý krôčik do sveta, už sa musela vzdať svojho dobrého mena. Momentálne si, napríklad, nemôžete s pokojným svedomím uvariť šunkové fliačky, ale iba fliačky s "nešpecifikovaným mäsovým výrobkom". Čosi ako UFO v gastronómii. Nuž, dobrú chuť. Napriek všetkému však nemusíme byť smutní. Zmenu mena muselo totiž prežiť aj viacero slávnych ľudí. Kto by, napríklad, poznal herca a speváka Yvesa Montanda pod jeho vlastným menom Ivo Livi? Bol by americký herec Walt Mattaw rovnako slávny, keby sa v titulkoch uvádzalo jeho skutočné meno Walter Matuschanskavasky? Nehovoriac už o tom, že pod menom Norma Jean Baker Mortensonová by málokto z nás hľadal očarujúcu Marilyn Monroe. Príkladov je neúrekom. Rovnako falošne kvílime nad slovenskou bryndzou. Odhoďme staré zlozvyky a nájdime pre našu bryndzu nový názov. Slovenská bryndza by mohla smelo vyraziť do sveta trebárs pod názvom "crazy cheese". A všetci by prestali klásť hlúpe otázky, či je pasterizovaná alebo nie.