StoryEditor

Anketa HN

27.11.2006, 23:00

1. V čom ste lepší ako váš konkurent?
2. Prečo by mali vaši starí klienti zostať u vás a prečo by mali k vám prísť noví klienti?
Mnohí ľudia váhajú, ktorého operátora si majú vybrať. Porovnávajú rôzne akcie a zvýhodnenia, ktoré im jeden alebo druhý operátor ponúka. Obaja mobilní operátori práve pred Vianocami ponúkajú najviac zvýhodnení. Preto je najvýhodnejšie aktivovať si paušál v predvianočnom období.

Peter Tóth, hovorca spoločnosti Orange
1. "Väčšina Slovákov telefonuje v sieti najväčšieho operátora, ktorým je Orange. Až 80 percent hovorov jeho zákazníkov ostáva v tej istej sieti. Príčinou toho, že štyri z piatich hovorov zákazníkov siete Orange smerujú do tej istej siete, je jednoduchý fakt: v sieti Orange komunikuje väčšina majiteľov mobilov na Slovensku. Mať služby operátora, v ktorého sieti je väčšina, je pre nich výhodné, pretože väčšinu hovorov tak spravidla vybavia lacnejšie -- hovory do vlastnej siete sú, pochopiteľne, výhodnejšie, pretože sa pri nich neúčtuje poplatok za prepojenie do inej siete. Popri cene do úvahy treba zobrať aj ďalšie výhody, ktoré vám operátori ponúkajú. Môže to byť napríklad cena SMS správ, doplnkové služby a ďalšie možnosti v rámci paušálov či ponúkaná starostlivosť. Na komunikáciu so zahraničím umožňujeme našim zákazníkom využiť predplatené minúty -- svojim známym v krajinách Európskej únie môžu volať na pevnú linku v rámci paušálu. Predplatené minúty do zahraničia majú zahrnuté jedine paušály od Orangeu."

2. Máme vernostný program, ktorý zákazníkom umožňuje vybrať si výhody podľa svojich vlastných preferencií. Verní zákazníci, ktorí si predĺžia zmluvu, majú na výber z piatich balíkov výhod, ktoré získajú k svojmu paušálu bez zvýšenia mesačného poplatku. Rovnako ako doteraz si tiež budú môcť vybrať rovnaký benefit ako noví zákazníci. Všetci, ktorí si predĺžia zmluvu s niektorým z Paušálov 50+SMS, 60, 80my, 90+SMS, 120 a 250, môžu si bezplatne vybrať extra benefit v podobe Maxi víkendov. Ďalšie ponuky zahŕňajú 50 minút do všetkých sietí každý mesiac navyše, 100 SMS správ mesačne (v rámci siete Orange), službu Prenosné minúty bez poplatkov či zľavu 25 percent na mesačný poplatok za paušál. Existujúcim zákazníkom umožňujeme využiť jedinečnú bezplatnú službu Orange až domov -- mobilný telefón a dodatok k zmluve im kuriér bezplatne doručí v prípade, že sú našimi zákazníkmi aspoň tri mesiace.

Martin Vidan, T-Mobile
1. To, čo nás v súčasnosti najviac odlišuje od konkurencie, je predovšetkým najrýchlejší mobilný prístup do internetu na Slovensku, a to služba Rýchly internet. Merania Výskumného ústavu spojov potvrdili, že služba Rýchly internet dosahuje niekoľkonásobne lepšie výsledky v rýchlosti sťahovania súborov, posielania e-mailových správ či rýchlosti načítania internetových stránok v porovnaní s najrýchlejším mobilným pripojením konkurencie. Merania Výskumného ústavu spojov tak potvrdili, že T-Mobile je jednotkou v poskytovaní vysokorýchlostného mobilného internetu na Slovensku. Ako prví sme okrem iného našim zákazníkom priniesli svetoznáme riešenie BlackBerry, umožňujúce komfortný prístup k e-mailom kdekoľvek na svete, kde je signál GPRS alebo EDGE. Na rozdiel od našej konkurencie ponúkame zákazníkom aj unikátnu kombináciu predplatenej karty a mesačného programu -- programy Fix. S Fixom má zákazník svoje výdavky neustále pod kontrolou ako pri predplatenej karte, využíva však výhodnejšie ceny volaní a môže si vybrať aj z ponuky akciových telefónov už od jednej koruny.

2. Každý zákazník T-Mobilu sa môže stať členom T-Mobile Clubu, v ktorom za svoju prevádzku zbiera body, a tie si môže vymeniť za nový akciový telefón, služby alebo praktické darčeky. Členovia klubu, vrátane Easy zákazníkov, môžu využiť aj zľavy po celom Slovensku v rôznych hoteloch, obchodoch a podobne. Najvernejším zákazníkom ponúkame program nadštandardných služieb -- Premium Club. Jeho výhody sú nespočetné, uviesť môžem napríklad zľavu na mobilné telefóny 2 000 Sk, možnosť výmeny akciového telefónu za nový už po 18 mesiacoch či možnosť na 6 mesiacov prerušiť zmluvu bez poplatkov. Zákazníkom ponúkame výhodné akcie počas celého roka, najštedrejšie z nich v predvianočnom období. Tento rok to je možnosť telefonovať či posielať SMS správy počas dvoch rokov úplne zadarmo a množstvo ďalších benefitov. Pre nových i verných zákazníkov sme pripravili aj vianočnú lotériu o 60-krát jeden milión korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:29