StoryEditor

Doklady, ktoré si od vás vypýta splátková spoločnosť

08.12.2005, 23:00

Predpokladajme, že si chcete požičať 50 000 korún od splátkovej spoločnosti. Prvým predpokladom je, že máte aspoň 18 rokov, slovenské občianstvo a pravidelný a trvalý zdroj príjmov. Tým ďalším zase je, že prinesiete všetky doklady, ktoré si od vás zástupca spoločnosti alebo predajca bude na vybavenie pôžičky pýtať.
Home Credit Slovakia: V predajni predložíte dva doklady totožnosti: občiansky preukaz a ďalší doklad totožnosti (rodný list, vodičský preukaz, cestovný pas, zbrojný preukaz). Klienti Home Credit -- striebornú úverovú kartu (predtým to bola karta YES), červenú kartu Home Credit.
Pri úvere nad 20 000 korún je potrebné predložiť aj potvrdenie o výške príjmu. Pri úvere nad 30 000 korún budete potrebovať aj ručiteľa. Pri úvere v sume 50 000 korún aj ručiteľ predloží tie isté doklady ako žiadateľ o pôžičku.
* Quatro: Držitelia Quatro karty predložia občiansky preukaz a Quatro kartu.
Zamestnaný občan potrebuje občiansky preukaz, iný doklad totožnosti (vodičský preukaz, cestovný pas, rodný list alebo sobášny list), jeden z dokladov, ktorý potvrdzuje adresu klienta, nie je však starší ako jeden mesiac (SIPO, platba za nájom, plyn, vodu, elektrinu, výpis platby za telefón) a potvrdenie zamestnávateľa o príjme, takisto nie staršie ako jeden mesiac.
Živnostník predloží prvé tri doklady rovnaké ako pri zamestnanom občanovi, ako aj výpis kladného daňového priznania za predchádzajúce zdaňovacie obdobie alebo potvrdenie o podaní kladného daňového priznania a živnostenský list, alebo výpis zo živnostenského registra, nie starší ako jeden mesiac.
Dôchodca predloží občiansky preukaz a iný doklad totožnosti (vodičský preukaz, cestovný pas, rodný list alebo sobášny list), okrem toho aj potvrdenie o výške poberaného starobného alebo výsluhového dôchodku, nie staršie ako jeden mesiac alebo kópiu dôchodkového výmeru.
* Cetelem: Ak by ste chceli úver do 20 000 korún, nepotrebujete žiadne potvrdenia, len občiansky preukaz a iný doklad totožnosti. Pri vyšších úveroch si však spoločnosť od vás vypýta okrem občianskeho preukazu aj doklad na overenie adresy, jeden z nasledujúcich dokladov: vyúčtovanie platieb nájomného, vyúčtovanie platieb SIPO, vyúčtovanie platieb telekomunikačných poplatkov, doklad o zaplatení káblovej televízie, výpis z katastra nehnuteľností. Okrem toho aj potvrdenie o výške príjmu. Ak ste zamestnancom, prinesiete si potvrdenie zamestnávateľa o výške príjmu, prípadne dve posledné výplatné pásky. Dôchodca predloží potvrdenie od platcu starobného dôchodku, prípadne dva posledné výpisy z bankového účtu. Samostatne zárobkovo činné osoby zase potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmu fyzickej osoby za minulé zdaňovacie obdobie. Ak žiadate o 50 000 korún a viac, potrebujete aj občiansky preukaz a podpis manžela alebo manželky.
Každý držiteľ karty Aura môže pri úvere do 20 000 korún využiť možnosť zrýchleného procesu, čo znamená, že predloží iba občiansky preukaz a kartu Aura.
* GE Money Multiservis: Na vybavenie úveru každému klientovi stačí platný občiansky preukaz a druhý doklad totožnosti, napríklad vodičský preukaz, cestovný pas, preukaz poistenca, banková karta a podobne. Uvediete aj dva telefonické kontakty.
Spoločnosť momentálne ponúka možnosť vziať si úver do 75 000 korún bez predloženie potvrdenia o príjme.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 14:26