StoryEditor

Ako získať povolený debet

28.07.2006, 00:00

* Slovenská sporiteľňa
--
základné podmienky: Žiadateľ musí mať trvalý pobyt na území SR, vek minimálne 18 rokov a musí pravidelne minimálne štyri mesiace poukazovať aspoň časť mesačného príjmu na svoj osobný účet v Slovenskej sporiteľni. Povolené prečerpanie však klient môže získať aj okamžite pri zriadení bežného účtu na základe predloženia potvrdenia o príjme.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Štandardne nie. Výnimkou sú vysokoškolskí študenti, u ktorých nevyžaduje poukazovanie príjmu na účet, ale zabezpečenie ručiteľom.
-- ako dlho trvá vybavenie: Ak žiadateľ splnil všetky podmienky, získa Povolené prečerpanie na počkanie.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Nie, klient nemusí raz ročne vyrovnať úverový rámec. Peňažné prostriedky môže opakovane čerpať až do výšky splatenej sumy.
* VÚB banka
--
základné podmienky: Klient môže o poskytnutie kontokorentného úveru požiadať hneď pri otvorení účtu. Podmienkou je predloženie bankového výpisu z predchádzajúcej banky, kde mal nastavený kontokorentný úver, za posledné 3 mesiace, prípadne potvrdenia o príjme. Klientom, ktorí majú na svoj účet vo VÚB aspoň 3 mesiace poukazovaný príjem zo závislej činnosti, banka nastaví kontokorentný úver automaticky alebo na základe žiadosti bez akýchkoľvek potvrdení.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Zabezpečenie formou ručiteľa pri kontokorentom úvere nie je. Ak však klient má vo VÚB banke niektorý z vkladových produktov, prípadne investoval do podielových listov VÚBAM, môže tieto prostriedky využiť ako zabezpečenie pre svoj kontokorentný úver a získať tak výhodnejšiu sadzbu.
-- ako dlho trvá vybavenie: U existujúcich klientov prakticky na počkanie, novým klientov banka úver nastaví nasledujúci deň po podaní žiadosti.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Nie, klient kontokorent nemusí raz ročne celý splatiť.
* Tatra banka
--
základné podmienky: Bežný účet existuje minimálne šesť kalendárnych mesiacov (v prípade balíka TatraAcademy 3 mesiace), na bežný účet je poukazovaný pravidelný príjem, bežný účet je využívaný na bežný platobný styk, k bežnému účtu nie je poskytnutý iný typ kontokorentného úveru, majiteľ bežného účtu má aspoň 18 rokov. Poskytnutie povoleného prečerpania v rámci balíkov služieb k bežnému účtu je automatické (po splnení bankou stanovených podmienok), bez potreby podania akejkoľvek žiadosti a predkladania dokladov.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Banka pri poskytnutí povoleného prečerpania nepožaduje ručiteľa ani iný typ zabezpečenia.
-- ako dlho trvá vybavenie: Povolené prečerpanie je poskytnuté najneskôr do šiestich týždňov od splnenia podmienok poskytnutia.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Nie je to podmienkou.
* HVB Bank
--
základné podmienky: Žiadateľ musí spĺňať podmienku minimálneho mesačného príjmu 11-tisíc korún mimo Bratislavy a 13-tisíc korún v Bratislave pre jednu osobu a 20-tisíc korún mimo Bratislavy, resp. 25-tisíc korún v Bratislave pre jednu rodinu (manželia). Musí byť klientom banky tri mesiace, pracovať na neurčitý čas, nesmie byť v skúšobnej ani výpovednej lehote. K žiadosti doloží občiansky preukaz, potvrdenie o príjme a tri výplatné pásky (neplatí, pokiaľ mu chodí mzda na účet v HVB min. tri mesiace).
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Zabezpečenie ručiteľom štandardne neuplatňujeme, ale v závislosti od výšky kontokorentu je uplatňované zabezpečenie zmenkou a poistením pre prípad smrti a úrazu do výšky úveru.
-- ako dlho trvá vybavenie: Zvyčajne v priebehu jedného, max. dvoch dní.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Áno, pri kontokorente je to jedna z podmienok.
* Ľudová banka
--
základné podmienky: Podmienkou poskytnutia žiadateľovi -- fyzickej osobe, je vedenie bežného účtu alebo programu služieb aspoň počas troch mesiacov a poukazovanie pravidelného príjmu na tento účet. Klient predkladá písomnú žiadosť o poskytnutie úveru a potvrdenia k zdokladovaniu príjmu. Úver môže byť poskytnutý aj ako súčasť niektorého programu služieb, kde klient už nemusí predkladať banke osobitné doklady a po splnení podmienok mu môže byť úverový rámec nastavený automaticky.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Úver je zabezpečený len pravidelným príjmom klienta, iné formy zabezpečenia banka nepožaduje.
-- ako dlho trvá vybavenie: Vybavenie úveru a nastavenie úverového rámca je možné v priebehu jedného dňa.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Nie, banka túto podmienku nevyžaduje.
* Dexia banka
--
základné podmienky: Pravidelné kreditné obraty na účte v Dexia banke počas posledných troch mesiacov. Klient môže požiadať o túto službu hneď pri zriadení osobného účtu, resp. balíka služieb. Pri schválení hypotéky v Dexia banke môže získať povolené prečerpanie okamžite pri zriadení osobného účtu a navyše neplatí poplatok za poskytnutie úveru. Žiadateľovi o túto službu stačí preukaz totožnosti.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Pri tomto úverovom produkte sa nevyžaduje žiadna forma zabezpečenia.
-- ako dlho trvá vybavenie: V prípade, že klient splní podmienky na získanie tejto služby, je mu k dispozícii do 24 hodín.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Nie, takúto podmienku si Dexia banka nestanovuje.
* Istrobanka
--
základné podmienky: Základnou podmienkou poskytnutia debetu na bežnom účte pre fyzické osoby je poukazovaný príjem na bežnom účte počas minimálne dvoch mesiacov. Nie je potrebné, aby žiadateľ predkladal potvrdenie o príjme. Pri rýchlom úvere je základnou podmienkou jeho poskytnutia zriadenie termínovaného vkladu vo výške poskytnutého debetu na bežnom účte.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Nie, základnou podmienkou je poukazovanie príjmu na bežný účet.
-- ako dlho trvá vybavenie: V prípade, ak klient spĺňa podmienky, Istrobanka mu úver poskytne v priebehu 24 hodín.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Splatenie debetu do jedného roka nie je podmienkou.
* UniBanka
--
základné podmienky: Keďže kontokorent banka poskytuje na bežnom účte, v čase podania žiadosti musí byť žiadateľ klientom banky. Na vybavenie potrebuje iba doklad totožnosti a dokladovanie výšky príjmu.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Nevyžadujú sa iné formy zabezpečenia.
-- ako dlho trvá vybavenie: Približne jeden až tri dni.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Áno, klient musí minimálne raz ročne uhradiť celú dlžnú sumu.
* ČSOB
--
základné podmienky: V ČSOB možno požiadať o kontokorent hneď pri založení účtu, ak zdokladuje príjmy a výdavky.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Ak klient požaduje vyšší úverový limit ako dvoj-, resp. trojnásobok čistého mesačného príjmu, potrebuje zabezpečenie, napríklad vo forme depozitu.
-- ako dlho trvá vybavenie: Určenie výšky úverového rámca trvá v ČSOB bežne do dvoch až troch dní a klient môže čerpať úver hneď na druhý deň po podpísaní príslušných dokumentov.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Áno, klient musí celý úver vyrovnať aspoň raz ročne.
* Poštová banka
--
základné podmienky: Účet založený minimálne tri mesiace, počas tohto obdobia je na osobnom účte pravidelný mesačný príjem.
-- potreba ručiteľa, iného zabezpečenia: Nie, banka nevyžaduje zabezpečenie.
-- ako dlho trvá vybavenie: Na pobočke banky nasledujúci deň po podaní žiadosti.
-- nutnosť splatiť celý úver aspoň raz ročne: Áno, táto podmienka je nutná.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 18:34