StoryEditor

Čo ponúkajú

09.06.2006, 00:00

Kartové spoločnosti sa k spolupráci s bankami stavajú rôzne. Kým VISA alebo MasterCard dávajú bankám relatívne veľa autonómie -- vidieť to aj na dizajne samotných kariet -- American Express a Diners Club sú oveľa konzervatívnejšie. Odzrkadľuje sa to aj na dodatkových službách. Pre karty konzervatívnejších spoločností sa nemenia bez ohľadu na spolupracujúcu banku, bonusy VISA a MasterCard môžu mierne variovať.

Diners Club International
S kartou Diners Club držiteľ získa voľný vstup do viac ako 90 letiskových salónov na celom svete, komplexné cestovné poistenie pre držiteľa karty a jeho spolucestujúcich, dodatkovú kartu za zvýhodnených podmienok, telefónnu kartu Global One, blokáciu karty, vydanie náhradnej karty, resp. výplatu núdzovej hotovosti bez poplatku, voľne zvoliteľný PIN kód určený na výbery hotovosti, garantovanú hotelovú rezerváciu aj v prípade oneskoreného príchodu do hotela, prenájom automobilu v požičovniach AVIS a HERTZ za zvýhodnených podmienok bez zálohy.

American Express
Karty American Express ponúkajú neohraničené čerpanie peňažných prostriedkov, celoročne platné cestovné poistenie držiteľa karty a jeho rodinných príslušníkov, nárok na všetky služby a výhody poskytované cestovnými kanceláriami American Express. Ďalej možnosť prihlásiť sa do programu Membership Rewards, v ktorom za každý minutý dolár získava držiteľ platobnej karty bod použiteľný napríklad na bezplatné alebo zľavnené letenky, hotelové ubytovanie, vstupenky do Disneylandu, prenajaté auto či lyže.

VISA Gold
VISA Gold držiteľom ponúka vydanie dvoch dodatkových kariet k hlavnej karte zdarma (s rovnakými parametrami ako základná karta), zľavy z nákupov do 30 percent v rámci programu zliav Sphere, poistenie proti zneužitiu karty (podľa podmienok banky), vydanie núdzovej karty, resp. výplatu núdzovej hotovosti pri strate alebo odcudzení karty pri pobyte v zahraničí na požiadanie klienta za poplatok, bezplatné vstupy do niektorých VIP salónikov na medzinárodných letiskách, cestovné poistenie.

MasterCard Gold
Pri karte MasterCard Gold klient získava individuálne, rodinné poistenie v cene karty, možnosť dokúpenia pripoistenia technickej pomoci, možnosť bezplatného vydania domácej platobnej karty Cirrus/Maestro, služby spoločnosti MasterCard Global Service (MGS), napríklad vyhľadávanie bankomatov na celom svete.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 14:58