StoryEditor

Pavarotti: zanechal dedičstvo, ale aj dlžoby

29.10.2007, 23:00

Talianska operná hviezda Luciano Pavarotti zanechal svojej druhej manželke nielen veľkú časť svojho majetku, ale aj dlh vo výške 18 miliónov eur. Pavarotti mal účet v bolonskej banke, jeho stav ukazuje údajne mínus 11 miliónov eur. Ďalších sedem miliónov eur je nesplatený úver banke.
Jeho manželka Nicoletta Montovani o dlhoch vraj vedela a nemala by mať problém ich splatiť. Pavarotti jej v závete odkázal všetok svoj majetok v USA, tri luxusné byty a drahé obrazy. Celková hodnota dedičstva sa odhaduje na 15 miliónov eur. Jeho tri dcéry z prvého manželstva dostanú iba vilu na pobreží Jadranského mora a byt v Monte Carle, o ktorý sa však musia deliť s Montovaniovou.

Advokát druhej tenoristovej manželky Giorgio Benini vysvetlil, že Pavarotti bol v posledných rokoch nútený výrazne obmedziť svoje vystúpenia a dlhodobé liečenie v nemocnici bolo finančne veľmi nákladné, najmä v USA. Majetok Pavarottiho odhadovali predtým talianske médiá na 30 až 200 miliónov eur.
Luciano Pavarotti podľahol rakovine 6. septembra vo veku 71 rokov. Zomrel vo svojom rodnom meste Modena.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 12:42