StoryEditor

Pôvod vozidiel budú preverovať aj v Prešove

26.12.2004, 23:00
Vybudovanie moderného Truck centra zameraného na predaj a komplexný servis služieb pre nákladné automobily je zámerom prešovskej spoločnosti Doprava a mechanizácia. V areáli o rozlohe asi sedem hektárov už dnes firma zabezpečuje predaj a servis nákladných a úžitkových automobilov značky Renault Truck, vrátane STK a emisných kontrol, strediska overujúceho tachograf a autoumyvárne pre nákladné vozidlá.

Vybudovanie moderného Truck centra, zameraného na predaj a komplexný servis služieb pre nákladné automobily, je zámerom prešovskej spoločnosti Doprava a mechanizácia. V areáli s rozlohou asi sedem hektárov už dnes firma zabezpečuje predaj a servis nákladných a úžitkových automobilov značky Renault Truck vrátane STK a emisných kontrol, strediska overujúceho tachograf a autoumyvárne pre nákladné vozidlá.
Firma sa teraz pripravuje na poskytovanie kontroly pôvodu vozidiel. Od 1. marca budúceho roka totiž nadobudne účinnosť zákon o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Podľa neho sa bude musieť kupujúci (predávajúci) pri dovoze vozidiel zo zahraničia a pri každom prepise majiteľa podriadiť kontrole na zistenie pravosti vozidla. Teda či nebolo vozidlo ukradnuté, zmontované z viacerých dielcov alebo či nebolo zmenené jeho výrobné číslo. Firma už kúpila technológiu asi za 700-tisíc korún na zisťovanie pôvodu vozidiel a vyškolila troch pracovníkov.
V súčasnosti v Doprave a mechanizácii pracuje 80 ľudí. V čase najväčšieho rozmachu pôvodný štátny podnik zamestnával okolo šesťtisíc ľudí. Závod Doprava a mechanizácia, ktorý zabezpečoval všetky služby spojené s dopravou v oblasti stavebníctva, mal okolo 900 zamestnancov. Recesia v stavebníctve sa odrazila i na nástupníckej organizácii. Aby prežila, zamerala sa na iné oblasti. Z pôvodných činností dnes spoločnosť realizuje necelých 10 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 06:18