StoryEditor

Carrefour si našiel kupcov

04.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA
Štyri hypermarkety Carrefour na Slovensku by mali prevziať spoločnosti ICS a ECM Group. Podľa informácií francúzskej skupiny zainteresované strany už podpísali dohodu o právach disponovať predajňami.

Transakciu musia ešte odsúhlasiť relevantné protimonopolné orgány.
Značka Carrefour by však ani po schválení tohto obchodu nemala zo slovenského trhu zmiznúť, keďže podľa francúzskej skupiny je súčasťou dohody ďalšia prevádzka všetkých štyroch hypermarketov na Slovensku pod značkou Carrefour na základe franchisingových zmlúv.
Prevádzky Carrefouru mala pôvodne prevziať spoločnosť Tesco. Po zamietnutí tohto obchodu Protimonopolným úradom SR vlani v decembri Carrefour, ktorý sa rozhodol slovenský trh opustiť, začal hľadať iného záujemcu.
Prevod hypermarketov Carrefour na Tesco mal byť pritom súčasťou série výmen obchodov medzi oboma firmami s cieľom stiahnuť sa z krajín, kde majú nízky podiel na trhu a posilniť svoje pozície tam, kde sú silnejší. Tesco, najväčší britský maloobchodný reťazec, chcel Carrefouru predať šesť obchodov a dve stavebné parcely v Taiwane a doplatiť 57,4 milióna eur. Výmenou malo Tesco získať 11 hypermarketov Carrefour v Česku a štyri na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 23:23