StoryEditor

Výrobca káblov znova expanduje

12.02.2007, 23:00

Nemecký koncern Leoni Group, ktorý patrí k najväčším európskym výrobcom káblov a vodičov, pripravuje ďalšie rozšírenie svojich výrobných kapacít na Slovensku. Investičný projekt realizuje dcérska spoločnosť Leoni Slowakia, ktorá už od začiatku 90. rokov prevádzkuje výrobný závod v Novej Dubnici.
Existujúcu produkčnú základňu vlani rozšírili o zriadenie nového výrobného závodu vo Valaskej Belej. V prvej fáze v ňom investovali približne 70 miliónov korún, najmä do nákupu nových automatizovaných technológií a výpočtovej techniky. V priebehu tohto roku uskutočnia ďalšiu modernizáciu technológií a komplexné dobudovanie tejto novej prevádzky, do ktorej investujú ďalších 75 miliónov korún.
Vo Valaskej Belej má Leoni zamestnaných 130 pracovníkov, ktorí sa špecializujú hlavne na produkciu káblov a zväzkov pre bielu techniku.
Leoni Slowakia vlani dosiahla rekordné tržby 2,3 miliardy korún, čo predstavuje medziročný nárast o viac ako 30 percent. Podľa prokuristky firmy Jaroslavy Remšíkovej bolo jedným z faktorov, ktorý ovplyvnil tieto pozitívne výsledky, aj vytvorenie prevádzky vo Valaskej Belej. Výrobca rôznych typov káblov a vodivých šnúr patrí k najväčším zamestnávateľom na Považí.
Leoni Group prevádzkuje po celom svete 70 závodov a zamestnáva viac ako 34-tisíc ľudí. Okrem Novej Dubnice má na Slovensku aj ďalšie dcérske spoločnosti. Leoni Autokabel Slowakia vyrába v Ilave a Trenčíne káblové zostavy pre autopriemysel. Závod v Trenčianskej Teplej sa špecializuje na dodávku káblov a vodivých šnúr pre spotrebnú elektroniku. Nemecký investor vlastní aj prevádzku na vodiče pre telekomunikačnú a zdravotnícku techniku, ktorá sídli v Starej Turej.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 05:04