StoryEditor

Milan Fiľo ovládne Tauris

23.11.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Jediným vlastníkom mäsiarskej spoločnosti Tauris Rimavská Sobota by sa mala stať do konca tohto roka spoločnosť veľkopodnikateľa Milana Fiľa Eco-Invest. Tretinový podiel v Taurise získala Fiľova firma už začiatkom novembra. Informovala o tom hovorkyňa Taurisu Renata Vašová.
Kúpnu cenu ani podielnikov, od ktorých Eco-Invest akcie získa, však Vašová nekonkretizovala. Podmienkou ukončenia celej transakcie je súhlas Protimonopolného úradu.
Fiľov Eco-Invest by so súhlasom nemal mať problém, podniká najmä v papierenstve, vlastní napríklad polovicu ružomberských papierní Mondi Business Paper SCP: Eco-Invest vlastní približne 95-percentný podiel vo firme SHP Harmanec, ktorá sa zaoberá výrobou a distribúciou hygienických a papierenských výrobkov.
Eco-Invest a nemecká skupina Mayer-Kuvert-network tento rok ukončili spoločnú akvizíciu firiem Eagle Envelopes Limited so sídlom v škótskom Bathgate a Trimfold Envelopes so sídlom v írskom Trime, ktoré sa zaoberajú výrobou obálok. Eco-Invest sa spolu s rakúskou firmou Mobilkom zaujímali aj o licenciu na tretieho mobilného operátora.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 16:22