StoryEditor

Milsy bude vyrábať mozzarelu

21.10.2004, 00:00
Syr mozzarela, určený predovšetkým pre taliansky trh, sa chystá od začiatku budúceho roka vyrábať podľa originálnej receptúry v spolupráci s talianskou mliekarenskou spoločnosťou Galbani spoločnosť Milsy v Bánovciach nad Bebravou.

Syr mozzarela, určený predovšetkým pre taliansky trh, sa chystá od začiatku budúceho roka vyrábať podľa originálnej receptúry v spolupráci s talianskou mliekarenskou spoločnosťou Galbani spoločnosť Milsy v Bánovciach nad Bebravou.
Z tohto dôvodu mliekareň rozširuje výrobné kapacity zhruba o päťdesiat percent. Predpokladá, že množstvo spracovaného mlieka zvýši z terajších 100 miliónov na 150 miliónov litrov. Zároveň prijme 50 nových zamestnancov, čím ich terajší počet vzrastie asi na 300. Milsy do rozšírenia výroby investuje asi 100 miliónov korún. Podľa obchodného riaditeľa mliekarne Martina Šajdíka budú mať bánovské syry mozzarela v súlade s európskymi predpismi označenie krajiny pôvodu Slovensko.
Milsy sa v roku 1992 transformovala zo štátneho podniku Milex na akciovú spoločnosť so stopercentnou účasťou štátu. Od roku 2001 má majoritný podiel v spoločnosti rakúska firma Lactoprot International, ktorá vlastní aj Prievidzskú mliekareň. Investície, ktoré majú na konci tohto roku dosiahnuť celkovo už 5,5 milióna eur, Lactoprot sústreďuje najmä do bánovského závodu. Tam presunul z Prievidze aj výrobu kyslomliečnych výrobkov a časť zamestnancov. V Prievidzskej mliekarni rakúsky majiteľ ponechal len výrobu sušeného a trvanlivého mlieka. Povedal to predseda Dozornej rady Milsy Walter Mayer. Dodal, že väčšinu investícií na prvý pohľad nevidno, lebo ich vynaložili na preškolenie a vzdelávanie zamestnancov, ako aj prispôsobenie podniku hygienickým normám Európskej únie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. november 2024 08:09