StoryEditor

Európa odmieta čínsku oceľ

07.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Čína naznačila, že spomalí objem exportu ocele do Európskej únie, avšak európski výrobcovia ocele chcú rýchle zníženie, inak budú požadovať antidumpingové clo. Európska komisia a predstavitelia oceliarskeho priemyslu minulý týždeň v Pekingu vyjadrili pred čínskymi kolegami obavy z rastu objemu exportu.
Ako uviedol Gordon Moffat, generálny riaditeľ Európskej konfederácie železiarskeho a oceliarskeho priemyslu (Eurofer), Čína, ktorá je v súčasnosti podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj najväčším svetovým exportérom ocele, minulý rok viac ako zoštvornásobila export oceliarskych výrobkov do EÚ na 5,5 milióna ton.
Predstavitelia čínskeho ministerstva obchodu, ktorí sa minulý týždeň zúčastnili na stretnutí, pripustili, že export do Európy rastie príliš rýchlo, a diskutovali o kritériách, ktoré by ho spomalili a o diverzifikácii na iné exportné trhy, dodal Moffat.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 09:50