StoryEditor

V Myjave zamestnajú 900 ľudí

02.05.2007, 00:00

Asi deväťsto pracovných miest vznikne v priemyselnom parku Javorinská v Myjave. Najviac, päťsto ľudí, zamestná americká spoločnosť Seisa. Tá v pondelok dostala povolenie stavať v parku závod. Bude v ňom vyrábať špeciálne zdravotnícke výrobky implantované do ľudského tela.
V areáli má dnes postavenú firmu len jedna firma. Myjava má však s investormi uzavreté zmluvy už na osem z desiatich pripravených pozemkov. V tomto roku by mali postaviť výrobné haly spoločnosti z USA, zo Španielska, z Nemecka a Belgicka. Ďalší svoje prevádzky vybudujú do roku 2010.
"Zazmluvnených je 810 pracovných miest," povedal primátor Myjavy Pavel Halabrín. Žiadny z myjavských investorov nedostal štátnu pomoc. Vybudovanie infraštruktúry si vyžiadalo 81,5 milióna korún, z eurofondov a zo štátneho rozpočtu bolo financovaných 95 percent nákladov.
Ďalších 16 miliónov investovala radnica do vykúpenia pozemkov v 16-hektárovom areáli. "Už teraz má mesto investície naspäť, pretože si investori prenajali tieto pozemky na 15 rokov," povedal primátor mesta Pavel Halabrín.
Priemyselný park stavala Myjava od leta 2005. Mesto začalo s prípravou projektového zámeru o jeden a pol roka skôr. Akciu podporil rezort hospodárstva a vládna Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, Slovenská obchodná a priemyselná komora a Asociácia zväzu strojárskeho priemyslu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 00:21