StoryEditor

Kremnica ženie akcie Tourniganu

Zlato je najdrahšie za uplynulé štvrťstoročie a ťažobné firmy vidia v Kremnici zlatú baňu. Kanadská Tournigan Gold Corporation kúpila slovenskú spoločnosť Kremnica Gold a spolu s ďalšou slovenskou dcérou Ludovika Holding sa stala držiteľom prieskumných území a dobývacích priestorov.
Korporácia do prieskumu a prípravných prác v Kremnici už stihla naliať okolo tristo miliónov korún. Svojich akcionárov na kanadskej burze pravidelne informuje o pokrokoch na Slovensku. "Nové ocenenie zásob v ložisku Šturec predstavuje podstatný pokrok v oblasti prieskumu," odkázala spoločnosť investorom pred mesiacom.
Správam Tournigan Gold Corporation pre burzových investorov dominujú správy zo Slovenska. Korporácia okrem zlata pravidelne informuje aj o ložiskách kremnického striebra a pokroku pri získavaní povolenia na ťažbu uránu v ložisku v Jahodnej na východe krajiny.
Akcie spoločnosti aj v dôsledku pozitívnych správ rýchlo stúpajú. Kým začiatkom roka stála jedna akcia na burze v Toronte 1,65 dolára, tento týždeň v stredu obchodníci za jednu akciu platili už 2,15 dolára.
Korporácia ani v jednej zo svojich burzových správ investorom neoznámila, aké problémy má na Slovensku s ochranármi a občianskymi združeniami, ktoré sa obávajú znečistenia. Slovenské ministerstvo životného prostredia ešte ani nerozhodlo, či u nás Kanaďania vôbec budú môcť požiadať o ťažbu.

01 - Modified: 2003-02-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SAX potvrdil kolísanie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 02:28